Канабидиолът (КБД) може да лекува много заболявания, за разлика от лекарствата, които лекуват само едно състояние и могат да имат странични ефекти.

1. Безпокойство

Тревожността се среща два пъти по-често при жените, отколкото при мъжете.Тревожността е една от основните причини, поради които хората използват канабидиол. Употребата му намалява общото безпокойство. Той предлага естествена и достъпна алтернатива на всички медикаменти за справяне със стреса, които идват с риск от пристрастяване и странични ефекти.

2. Депресия

Безпокойството и депресията често вървят “ръка за ръка”. Близо половината от хората, които страдат от безпокойство, страдат и от депресия. Това състояние също е по-често срещано при жените.

Процентът на представителките от женския пол, които не се лекуват е много голям. Това оказва влияние върху общото им здравословно състояние, като засяга и психичното им здраве.

Канабидиолът е доказано средство за лечение на депресивни състояния.

3. Менструация

Канабисът и конопеното олио се използват за лечение на силни менструални болки. Това е така, защото около матката има висока концентрация на ендоканабиноидни рецептори, които се свързват с канабидиола (КБД).

Той е известен като мощно средство за лечение на възпаление, което причинява голяма част от болката. КБД третира психологическия и физическия ефект на менструацията, като облекчава раздразнителност и тъга.

4. Акне

Акнето често се причинява от свръхпроизводството на себум. Канабидиолът потиска производството на този секрет. Също така той може да бъде ефективно лечебно средство срещу кожни заболявания.

5. Мигрена

Мигрената, също като депресията и тревожността се асоциира с хормоналните промени при жените. Някои от тях страдат от състояние наречено “менструална мигрена”, която се появява на всеки две или три менструации. Има и жени, при които това е хронично.

Отбелязано е, че при хората, които използват канабидиол като лечебно средство, болките значително намаляват и се наблюдава подобрение на цялостното им здравословно състояние.

6. Сън

Една от четири жени има проблеми със съня. Голяма част от тях използват медикаменти като Ксанакс или Клоназепам - продукти с висок риск от пристрастяване, които се предписват за лечение на безпокойство. Тревожността често причинява инсомния, за това канабидиолът е обещаващо средство за лечение на двете състояния.

7. Секс

Много жени изпитват затруднения да се наслаждават на секса, поради ред причини. Ето защо канабидиолът е перфектното средство за това. Канабидиолът подобрява притока на кръв, помага за облекчаване на нервни състояния, както и при жени, които изпитват болка при проникване.