Sky News разкрива, че „Cellular Goods“, която произвежда продукти за грижа за кожата и за възстановяване на спортисти, произведени от биосинтетични канабиноиди, ще обяви намерението си да започне официално работата си. Компанията, управлявана от Алексис Ейбрахам, е продала миноритарен дял на DB Ventures - организация на Бекъм за управление на търговски брандове и предприятия.

Твърди се, че Бекъм вярва, че използването на CBD (канабидол) в потребителски стоки е добро за неговото инвестиционно портфолио. Решението му да вземе участие в „Cellular Goods“ вероятно ще предизвика спекулации относно бъдещо лицензирнане на дейността.

Канабис компаниите още миналата година изразиха желание да получат медицинско позволение за използването на продуктите си .

„Cellular Goods“ се отличава от останалите брандове, защото продуктите им се произвеждат в лаборатории, а не се отглеждат от растенията канабис - те са синтетични.

Според различни източници се очаква клетъчните стоки да съберат 8 милиона паунда чрез предлагане на акциите си, което ще оцени компанията на около 20 милиона паунда.

Image result for david beckham cannabis