Гласоподаватели в Толедо, Охайо (4-ти по големина град в щата Охайо), са гласували за легализация на притежанието на до седем унции канабис и намаляването на присъдата за притежание на по-големи количества.
 
По време на вота този вторник, жителите на Толедо са дали своето съгласие на Sensible Marijuana Ordinance, спечелвайки вота със 70% / 30%.
 
Законовата мярка ще премахне всички криминални нарушения за притежание на до 200 грама канабис, като в същото време ще забрани отнемането на имущество и шофьорски книжки за нарушения свързани с канабис.
 
"Това наистина е един исторически момент в нашия щат и дори в страната", споделя Шон Нестър, който е провел успешната кампания за легализация. "Ние очакваме да има препятствия и сме готови да ги посрещнем с пълна политическа и законова мощ". Нестър добавя: "Мисля, че това което постигнахме е доста важно за защита на хората употребяващи канабис. Ние вярваме, че това е пример на щатско ниво".
 
Предложението е подкрепено от локалната част на Американски съюз за граждански свободи  (ACLU) и National Organization of Women Representatives.
 
Точният краен вот е 11,261 (70,13%) ЗА към 4,797 (29,87%) ПРОТИВ.
 
Пълният текст на новия закон може да бъде видян тук.