Сред тези личности има президенти, олимпийски шампиони, милиардери, професори революционери, актьори и какви ли не хора. Някой от тях са употребявали, други все още го правят, но всички изпитват едно и също към любимото растение. 

1. Майкъл Фелпс - човекът с най-много олимпийски медали



2. Барак Обама - той е един от малкото президенти, които признават своята употреба и то в детайли. В своята биографична книга "Мечтите на Баща ми", Обама казва: "Когато бях хлапак вдишвах доста често. Това беше целта". Ако някой се чуди, какво може да бъде бъдещето на един човек употребяващ марихуана трябва да прочете биографичната книга на президента на САЩ. 


3. Бил Гейтс - основателят на Майкрософт, чиято операционна система най-вероятно в момента използвате е бил запознат с билката. За него това е било лекарство по избор.


4. Арнолд Шварценегер - той, може би, е единственият губернатор, който разполага с видео на което пуши марихуана


5. Стийв Джобс - той сам признава, в обяснение към ФБР, че е пушил марихуана в студентските си години

6. Карл Сейгън - астроном, астрофизик, космолог, 'тревоман' - трябва да се поспори по въпроса дали марихуаната "забавя" хората или точно обратното?. Сейгън е носител на множество награди (Пулицър, Еми, най-продаван роман), създал е над 500 научни материала и статии.

 

7. Францис Крик - носител на нобелова награда за разгадаване на структурата на ДНК...


8. Маргарет Мийд - тя е била строго ЗА легализацията. Един от най-известните антраполози на планетата. Провъзгласена за "Майка на годината" от Time Magazine


9. Оливър Сакс - английски невролог - поетен лауреат на медицината. Той е използвал марихуана за рекреативни цели - виждайки я като кръстопът към разширяването на умът и съзнанието.


10. Ричърд Фейнман - помогнал за създаването на атомната бомба (не много умно, но все пак). Той е използвал марихуана, за да увеличи ефекта от терапия, която е използвал (deprivation chamber). Носител на нобелова награда, за своята теория за квантовата електродинамика.

 

11. Сергей Брин - съ-основател на Гугъл.

12. Джордж Клуни 

13. ЛеБрон Джеймс

14. Уйли Нелсън - споделя, че е пушил на покрива на Белия Дом

15. Карийм Абдул-Джабар - честата употреба на билката не е повлияла негативно на играта на легендата.

16. Брад Пит

17. Анджелина Джоли 


18. Харисън Форд - Индиана Джоунс, Хан Соло...

19. Джак Никълсън - твърдите наркотици ги няма, но тревата остава.

20. Олъвър Стоун - "Бях във Виетнам. Марихуаната направи разликата с това дали ще остана човек, или ще стана чудовище както каза Майкъл Дъглас"

21. Джони Деп - "Аз не съм толкова голям пушач.. но тревата е много по-безвредна от алкохола"

22. Морган Фриймън - "Никога не изоставяйте ганджата"

23. Робин Уйлиъмс - "Когато израствахме знаехме, какви са страничните ефекти от 'забранените субстанции'. Ефектите на тревата бяха - смях"


24. Стивън Кинг - "Вече не пуша толкова много ганджа.. понеже ме е страх от добавки в нея, причинени от забраната и"

25. Карлос Сантана

 

Очаквайте втора част!