Всеки, който все още има колебания относно медицинския потенциал на канабиса може да му бъде интересно да научи, че един от най-известните бенефициенти на терапевтичните ползи от билката е легендарният президент на САЩ - Джон Ф. Кенеди.

Покойният лидер е страдал от силни болки в гърба и болест на Адисон. Според John F. Kennedy: Biography (2006), той e облекчавал симптомите си с помощта на конопената билка. Въпреки че и други президенти са признавали публично употребата, Кенеди изглежда е имал полза от „няколко цигари канабис“, които е приемал като лекарство в Белия дом.

„Вечерта на 16-ти юли, 1962, според Джим Труит [ Washington Post ], Кенеди и Мария Майър пушиха канабис заедно. ... Президентът изпуши три от шестте свити цигари, които Мери му донесе. В началото той не усети никакви ефекти. После затвори очи и отказа четвъртата. „Да предположим, че руснаците направят нещо точно сега,“ каза той.”

Въпреки че мисълта за „напушен“ американски президент в ерата на Студената война може да се стори достатъчно смущаваща за някои, предвид състоянието му, това може би не е било лошо като вариант. Симптомите на болестта на Адисон, което причинява надбъбречните жлези да произвеждат недостатъчно стероидни хормони, включват коремна болка, отслабване, много ниско кръвно и евентуално кома. Пациентите съобщават, че именно канабиса може да осигури ефективно облекчение.