Мъж от Ферндейл твърди, че е намерил лек за неговият рак и употребата му е напълно легална! Да, лекът е канабис, а мястото е Мичиган, САЩ.

Майкъл обяснява, че е използвал масло направено от канабис. Той го е нанасял върху своята кожа, където рака се е разпрострял и само за 2 месеца заболяването е почти изчезнало.

"Имал съм биопсии, структурни изследвания, рентгенови снимки ... след три седмици ще ходя отново и найстина се надявам, че ще приключа с това преживяване." казва МакШейн. "Маслото се прави сравнително лесно по вече изпитана технология. В моя случай аз го нанасях върху кожата ми в продължение на 10 седмици и познайте - ракът изчезна!"

МакШейн твърди, че маслото е напълно безопасно. "От гледна точка оралния начин за прием, не съм изпитал никакви психологични ефекти." казва МакШейн.

Пациентът свободно признава, че е пушил марихуана от както е бил тийнейджър - "Работата отиде от начин за парти до лек за рак".

"Това не е напълно така" - казва дерматолога Др. Али Моийн. Докторът не препоръчва лекарството, но въпреки това каза, че раковите клетки са намалели с над 60%.

"Има активна съставка в билката, която, аз съм сигурна, че ще помогне в лечението на слънчеви заболявания" казва д-р Моийн. Тя също казва, че обезателно трябва да се продължи с изследванията върху това удивително растение - познато още като марихуана, канабис или коноп.