Във видеото по-долу, Др. Кристина Санчез, молекулярен биолог от Complutense University в Мадрид, Испания, обяснява, как активната съставка в конопа - Тетрахидроканабинол (ТХК) - убива ракови клетки.

Наскоро публикувахме статия, в която се разглежда публикувано проучване, в което доктори използват канабис, за да лекуват левкимия - може да я прочетете тук. За още статии и проучвания в които се доказва, че канабисът е едно от най-ефективните лекарства в лекуване на рак и други заболявания, натиснете тук.

Канабиноиди се наричат всички съединения съдържащи канабинол и активните съставки на канабиса. Те активират канабиноидните рецептори в тялото. Човешкото тяло само произвежда съединения наречени ендоканабиноиди и те играят важна роля в множество процеси и подпомагат поддържането на здравия организъм. Също така не трябва да се пропуска, че канабисът може да лекува рак без психоактивни /странични/ ефекти.

Канабиноидите потискат растежа на раковите клетки, понеже имат много силно влияние върху възстановяването на имунната система. Макар че не всеки сорт канабис има един и същи ефект, все-повече и повече пациенти успяват да намалят количеството на ракови клетки в тялото си за изключително кратък период от време използвайки канабис. Може да сте чули, че пушенето на марихуана помага при лечението на заболявания, но ефективноста на лечението може да бъде умножена множество пъти ако използвате канабисово масло или олио.

Време е канабисът да бъде признат като органично и натурално лекарство, а не като вреден наркотик. Това е растение, което може да помогне на планетата по хиляди начини. Канабисът е по-ефективен от химиотерапията, а все-повече хора осъзнават, че могат да си помогнат с даровете на природата.

Никой, запознат вече по темата, не може да противоречи на уникалните лечебни свойства на това растение.