През декември Никол и Ърни Нунес посрещат дъщеря си Амилия на бял свят. Скоро след това здравословното състояние на детето се влошава.

 

 

 

 

“Ден, след като се прибрахме вкъщи, Aмилия получи първият си пристъп - каза майка й - Никол. “

Детето страда от рядка форма на епилепсия.

През последните два месеца семейство Нунес се опитва да стабилизира състоянието на дъщеря си. Лекари от Албакърки, Ню Мексико, не са успели да намерят конкретната причина и не могат да проведат адектватно лечение за новороденото. Поради тази причина семейството се мести в Колорадо, където търсят други начини за лечение.

В детската болница в Аурора ( град в окръг Арапахо, щата Колорадо) лекарите продължили да лекуват детето с много силни лекарства, които имат и странични ефекти.

"Лекарството, с което в момента лекуват Амилия е твърде тежко за черния й дроб", казва Ърни Нунес и обяснява защо двойката е решила да използва конопено олио като средство за лечението й.

Когато семейството му чува за въздействието на олиото, направено от щам на канабис наречен "Мрежата на Шарлот", те се надяват това да помогне и в случая на дъшеря им.

“Мрежата на Шарлот” е щам на канабис, кръстен на младо момиче Шарлот Фиги, чийто живот е спасен, благодарение на него. Шарлът е получила първия си пристъп, когато е била само на три месеца. През следващите няколко месеца, пристъпите зачестили на всеки два до четири часа.

През месец юли тази година, лекарите са взели решение да позволят Амилия да бъде лекувана с конопено олио в болницата.

Тя е първият и най-младият пациент, който някога е получавал лечение с конопено олио в здравно заведение.

Проектът за свободна мисъл споделя с хората резултати от проучване, показващо, че конопеното олио е високоефективно лечение за този рядък вид епилепсия.

От 261 пациенти, лекувани с маслото, 45% са имали значително намаляване на честотата на пристъпите, а 9% от тях не са получавали пристъпи в последните три месеца.

В името на Aмилия е създаден GoFundMe.