Информираността по отношение на канабиса като лечение и потенциален лек за рака бързо нараства през последните няколко години. Няколко изследвания през последното десетилетие ясно (недвусмислено) демонстрираха противотуморните ефекти на растението. Канабиноидите (всяка група сходни съединения, които включват канабинола и активните съставки на канабиса) активират канабиноидни рецептори в човешкото тяло. Самото човешко тяло произвежда съединения, наречени ендоканабиноиди и те играят много важна роля в много процеси вътре в тялото, за да помагат за създаването на здравословна среда в него.
 
След като лъчетерапията и химиотерапията са единствените две одобрени лечения за рак, важно е да позволим на хората да знаят, че съществуват и други възможности. Няма нищо лошо тези възможности да се проучват и да се намира още информация за тях, така че хората да могат да правят най-добрия възможен избор сами за себе си. Винаги е важно човек сам да прави собствено проучване.
 
Много хора използват това лечение, за да спомогнат лечението на рака, от който страдат. (В категория Медицинска марихуана на сайта ни ще откриете статии за хора, излекували се с помощта на масло от канабис. Освен това сме подготвили още статии за други случаи на излекуване от рак с помощта на това масло, които ще публикуваме периодично. –ЗВД)
 
И след като все повече хора узнават за лечебната сила на това растение, следващият въпрос е как се използва то?
 
Една явно доста популярна възможност е конопеното масло на Рик Симсън. Той е активист и защитник на медицинската марихуана, който предоставя на хората информация за лечебните свойства на лекарствата от конопено масло от доста време вече. Той черпи вдъхновението си от собствения си опит, с помощта на който сам се излекува от метастазирал рак на кожата през 2003 година.
 
Ето рецептата на Рик Симсън за масло от канабис:
За да направите маслото от канабис на Рик Симпсън започнете с 30 г или 1 унция сушена билка. От 1 унция се извличат обикновено 3-4 грама масло, макар че количвството варира за различните сортове. Половин килограм сушен материал ще ви предостави 60 мл (две унции) висококачествено масло.
 
ВАЖНО: Следните указания са обобщени от уебсайта на Рик Симсън. МНОГО внимавайте докато дестилирате маслото, парите са изключително запалителни. ИЗБЯГВАЙТЕ пушене, искри, котлони на печката и нажежени до червено топлинни елементи. Нагласете вентилатор, който да издухва парите от тенджерата и правете маслото на добре проветриво (вентилирано) място по време на целия процес.
 
Купете и изсушете растенията. Купете най-качествените растения, които можете да си позволите. Колкото по-добро е качеството, толкова по-ефикасно ще е маслото. Непременно се уверете, че пъпките на растението са възможно най-сухи преди да започнете. Понеже процеът е трудоемък, може би ще пожелаете да започнете с голямо количество – един фунт (454 грама) или повече – обаче, можете да използвате и само 30 грама (1 унция). Количеството масло, което ще извлечете варира при различните сортове; както вече казахме, 30 г (една унция) обикновено предоставят 3 или 4 грама масло. Когато купувате растенията, вземете сорт с най-високото съдържание на ТНС (тетрахидроканабинол, естествена съставка и основното психоактивно вещество в канабиса). Препоръчва се добър сорт Sativa, ако искате да енергизирате страдащ от депресия пациент. За повечето други заболявания, се препоръчва сорт Индика, който помага за релаксацията и стимулира отмората и съня.
 
Изберете разтворител. Вие ще използвате разтворителя за да извлечете ТНС от растенията. Ще са ви нужни два галона (7.57 литра) разтворител за един фунт (454 грама) сушен канабис. Около 17 унции (500 милилитра) разтворител ще са повече от достатъчни, ако работите с една унция начален материал. Има много различни разтворители, които можете да опитате, като някои източници препоръчват алкохол от зърнени култури, и поставят изопропила на второ място. Някои източници не препоръчват употребата на нафта, други напротив, като самият Рик Симсън смята чистата нафта за най-добрият вариант. За да е разтворителят 100% ефикасен той трябва да е 100% чист, така че търсете чист алкохол, проба190, той може да е скъп и по-труден за намиране. Всички разтворители, включително алкохола са отровни по природа, така че е задължително да следвате инструкциите за направата на масло от канабис много внимателно. Не използвайте етер и бутан. Макар че етерът работи изключително добре в този процес, той е много летлив и е най-добре да се използава в лабораторни условия. Бутанът също е много летлив и предоставя по-малко ефикасен продукт. Проучете още и научете какви са разтворителите, които други хора използват успешно.
 
 
Стъпки:
 
1. Сложете напълно сухия материал (листа и пъпки) в пластмасов съд (кофа).
 
2. Овлажнете материала с разтворителя, който използвате. Можете да използвате много разтворители, както описахме по-горе, като чиста нафта, етер, бутан, 99% изопропилов алкохол или дори вода. За извличането на ТНС от 454 г (1 фунт) материал са необходими 7.57 л разтворител (2 галона), а за 30 г (1 унция) са необходими 500 мл.
 
3. Натрошете растителния материал като използвате пръчка от чисто, необработено дърво или друго подобно приспособление като дървена лъжица (друга възможност е да го смелите предварително в кухненски робот). Макар че материалът ще е овлажнен, той все пак ще е относително лесен за натрошаване, защото е много сух.
 
4. Продължете да трошите материала с пръчката, като добавяте разтворител докато растителният материал е напълно покрит и намокрен. Продължете да бъркате сместа още около три минути. Докато го бъркате,  the THC се разтваря от растителния материал в разтворителя.
 
5. Отлейте разтворителя от растителния материал в друг съд. В този момент вие сте извлекли от материала около 80% от съдържащия се в него THC.
 
6. Второ дестилиране: отново добавете разтворител в сместа и бъркайте още три минути за извличането на останалия THC.
 
7. Отлейте и тази смес от разтворител и масло в съда, в който е първата смес, сипана там преди това.
 
8. Изхвърлете два пъти използвания растителен материал.
 
9. Прецедете сместа от разтворител и масло през филтър за кафе в чист контейнер.
 
10. Дестилирайте разтворителя: райс кукър (оризоварка) ще дестилира разтворителя чудесно и ще побере 1.9 л (половин галон) от дестилата. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: избягвайте повърхности на печки, нажежени до червено елементи, цигари и открит огън понеже отделяните пари са изключително запалими.
 
11. Сипвайте от разтворителя в райс кукъра докато го напълните до около 3/4 и го включете на ВИСОКА степен на загряване. Непременно правете маслото на добре вентилирано място и включете вентилатор, който да издухва парите настрани. Продължете постепенно да доливате от сместа в кукъра докато сипете цялата течност.
 
12. Когато нивото в райскукъра се редуцира за последен път, добавете няколко капки (около 10 капки вода за всеки 454 г (1 фунт) сух материал. Това ще помогне за освобождаване на утайката на разтворителя и ще предпазва маслото от твърде висока топлина.
 
13. Когато в райскукъра има около 2.5 см (1 инч) от сместа разтворител-вода, сложете си кухненските ръкавици, вдигнете уреда и въртете съдържанието докато разтворителят е напълно дестилиран.
 
14. Когато разтворителя е дестилиран, намалете кукъра на НИСКА температура. Температурата на маслото в нито един момент не трябва да надвишава 290˚ F или 140˚ C .
 
15. Не сваляйте кухненските си ръкавици и извадете контейнера, в който е маслото от райскукъра. Внимателно налейте маслото в контейнер от неръждаема стомана.
 
16. Сложете контейнера от неръждаема стомана в дехидратор или го сложете върху нагревателна плоча (за кафеварка, например). Може да отнеме няколко часа, но водата и летливите терпени ще бъдат изпарени от маслото. Когато на повърхността вече няма никаква активност, маслото е готово за употреба.
 
17. Напълнете пластмасова спринцовка с маслото или използвайте какъвто и да било друг контейнер, който ви се струва подходящ. Със спринцовката лесно ще дозирате маслото. Когато маслото се охлади напълно, то ще има консистенцията на гъста грес.
 
Обърнете внимание, че настоящата статия е информативна. Ефикасността на рецептата зависи в голяма степен от сортовете използвана марихуана, начина на приготвяне и вида разтворител. Направете собствено проучване преди да започнете прилагането на рецептата, консултирайте се с експерти. За улеснение предоставяме инструкции на Рик Симсън за дозите и начина на приемане на маслото от канабис:

 
ИНСТРУКЦИИ ЗА ДОЗИТЕ
 
Обикновено на средния човек са необходими около 90 дни за да погълне всичките 60 грама или 60 мл от лечебното масло. Препоръчвам хората да започват с три дози на ден в количества с размера на половин оризово зърно от дребнозърнест сух ориз. Пациентът трябва да взима тези дози на всеки 8 часа, рано сутринта, след това отново следобед и после той трябва да изпие последната доза за деня около час преди да си легне. Трябва също да отбележа, че когато пациентът започне да поглъща това масло, обикновено той няма да почувства действието на маслото преди да е изминал около един час след изпиването на дозата, така че имайте предвид този факт. Дозата на начинаещия, която описвам би следвало да е равна на 1/4 капка.
 
След четири дни на тази доза, която трябва да се пие по три пъти на ден, повечето хора вече могат да повишат дозата, която пият като удвояват размера на дозата си на всеки четири дни. Като следват тази лесна процедура, много пациенти съобщават, че не се чувстват надрусани, реакция, която това масло може да причини. Но истината е че няма двама души, които да са еднакви и ние всички имаме различна поносимост, така че някои ще са в състояние да повишат дозите си по-бързо от други. Всъщност, дори и някой да се надруса, това няма да му нареди по никакъв начин, ако маслото, което е погълнал е направено от седативните сортове Индика, които препоръчвам и ако самото масло е направено по правилния начин, посочен по-горе.
 
На средностатистическия човек са необходими от 3 до 5 седмици, за да достигне до точката, в която да може да поглъща по 1 грам или 1 мл на ден. След като веднъж достигнат до тази доза, те могат да продължат със същия темп, докато медицинските им проблеми бъдат поставени под контрол. Това означава, че след като пациентът свикне с употребата на маслото, всяка доза, която той поглъща ще е равна на 8 до 9 капки на всеки 8 часа, а в много случаи съм виждал пациенти, които нямат никакъв проблем да поглъщат далеч по-големи дози. Необходима е доза от приблизително размера на две зрънца късозърнест сушен ориз, равни на една капка, така че след като пациентът свикне с употребата на маслото, той всъщност поглъща дози, равняващи се на 16 до 18 зрънца ориз на доза.
 
В някои случаи съм виждал паценти, които не се страхуват от този лек, да поглъщат всичките 60 грама за един месец и след като го направеха много от тях бяха обявявани за излекувани от рак.
Използването на метода, който описвам дава на тялото ви време за развие търпимост към това лекарство бавно и след като веднъж пациентът се пригоди към действието на маслото, повечето пациенти всъщност съобщават, че им е приятно да го пият.
 
Ние всички имаме различна търпимост към всяко лекарство и вашият ръст или тегло имат малко общо с търпимостта ви към конопеното масло и дори децата могат да пият същите дози като възрастните без никакви вредни последици.


 
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА УПОТРЕБАТА НА ТОЗИ ЛЕК ПРИ ПИЕНЕ НА ДРУГИ ЛЕКАРСТВА
 
Когато започвате лечение с конопено масло трябва да знаете, че то ще снижи кръвното ви налягане, така че ако пиете лекарство за високо кръвно, твърде вероятно е повече да не се нуждаете от него. Често пациентите се опитват да продължат да взимат лекарството си за кръвно, но ако го пият заедно с маслото от канабис, комбинираното им действие може да свали кръното им твърде много до опасни нива. Добра идея е за хората, които започват лечението с маслото да мерят кръвното си често и след това да намалят лекарствата си за кръвно с падането на нивата на кръвното им. В случай че пациентът вече страда от ниско кръвно, хора с този проблем са ми казвали, че ако просто пият вода когато започнат да се чувстват зле, това им помага в известна степен. Хората с ниско кръвно налягане могат понякога да намерят за необходимо да пият дори по-малки дози от този лек и да повишават дозите си в съответствие с кръвното си налягане. Но понеже този лек наистина не представлява опасност, мисля, че телата им ще се нагодят към действието на маслото, след което те ще изпитват малка или никаква трудност при употребата му.
 
Диабетиците също трябва да знаят, че обикновено ще открият, че нуждата им от инсулин ще е снижена и тя може да падне дори до точка, в която те вече изобщо няма да се нуждаят от употребата му и същото се отнася и за употребата на повечето други фармацевтични лекарства. Диабетиците могат да страдат или от тип 1 или от тип 2, но без значение от кой тип диабет страдате, въпреки това е полезно да използвате това масло, защото то не само ще снижи необходимостта ви от инсулин, но и ще предпазва тялото ви от всички останали вреди, които диабетът може да причини.
 
ПОГЛЪЩАНЕ НА ДОЗАТА
Много хора днес предлагат пациентите да поставят дозата под езика си или да намазват венците си с нея. Въпреки че методи като този внасят лечебните канабиноиди в тялото на пациента, аз наистина не съм съгласен с тези методи, защото маслото често има лош вкус, който може да остане в устата доста дълго време. Мисля, че когато дозата просто се сложи в устата на пациента, това ще помогне на хората с инфекции на венците и с проблеми от този вид, но в повечето случаи вярвам, че дозите трябва просто да се гълтат. Правилно приготвеното масло е гъста, подобна на грес субстанция, така че когато гълтам дозата си аз просто я слагам върху пръста си и после я слагам върху зъбите си, след което пия студена вода и после използвам езика си за да я поема от зъбите си и да я преглътна. Като използвам този метод обикновено поглъщам дозите си почти без да вкусвам маслото и мисля, че повечето пациенти биха предпочели да го пият по същия начин, но има и други лесни методи, които могат да се използват за избягване на лошия вкус.
 
Дозата на пациента може да се слага в парче хляб и хляба да се свие, за да срие дозата и да се глътне от пациента подобно на хапче с вода. Друг метод за избягване на неприятния вкус е като се използват тънки филийки плод като банан. Ако маслото е направено както трябва, често то наистина няма неприятен остатъчен вкус, но описаните от мен по-горе методи ще помогнат на пациентите да поглъщат по-лесно дозите си. Важно е просто маслото да се поглъща по най-лесния и най-приятен начин от пациента.
 
Всичко най-хубаво,
 
Рик Симсън