Борсов агент с пагубно костно заболяване, който е изпушил повече от 130 000 джойнта през живота си, е благодарен на успокояващата билка за своя дълъг живот.

60 Годишният Ървин Роузенфелд, казва, че нямаше да бъде жив ако държавата не го беше снабдявала с 12 цигари марихуана на ден за повече от 30 години. Ървин  страда от вродена слабост на ставите и хрущялите, в следствие на което той е получил множество хрущялни шипове. Сега той оцелява и издържа на болката с помоща на медицинска марихуана.

- Ървин Роузенфелд е получил достъп до федерален медицински канабис през 1982.
- Той страда от рядкото костно заболяване екзостоза, което причинява силна болка.
- Прекарал е пълноценен живот, все още спортува и е ЗА легализацията на канабиса.


Г-н Роузенфелд от Форт Лодърдейл, Флорида, е най-старият пациент, който е назначен за федералната програма за медицински канабис, която е създадена по време на епидемията на СПИН през 1970 и споделя своето преживяване със законодатели и депутати с цел да се легализира.

Той казва, че на 10 години, лекарите са го диагностицирали с рядко заболяване, което кара костни бучки да растът по дължина, заедно с нормалната кост, причинявайки неописуема болка.

След множество операции и неуспешни лечения, през 1971 той открива, че пушенето на джойнт му помага да облекчи болката.

Г-н. Роузенфелд е един от малкото щастливи пациенти, които са били назначени като част на програмата за марихуана "Ново Милосърдно Разознавателно Лекарство".

Жителят на Флорида е един от четирите оцелели хора от програмата и разпространява своята история среди депутати и законодатели в Кентъки, с цел да се легализира лечението с марихуана, по всякакви начини.

Той казва пред wlky.com: "Като най-старият пациент на федерален медицински канабис в държавата, всеки 25 дена, правителството ми дава тази кутийка с 300 цигари марихуана, в течението на повече от 30 години. Следователно, аз съм живо доказателство, на това, колко добре работи канабисът като лекарство."

Бяха пораснали повече от 200 костни тумора, които растягаха върху мускули и вени по най-болезнения начин, водейки до опасни вътрешни кръвоизливи. От както е започнал лечението, той твърди, че не се нуждае от друго лекарство за болката и че туморите не само са спрели да растът, но и са се намалили в размер и бройка.

Колорадо е първият щат, който декриминализира притежанието на билката, със закон, който разрешава на всички хора на повече от 21 години, да притежават 1 унция (28 грама) медицински канабис.

Дванадесет други щата са на път да смекчат законите си относно притежанието и употребата на канабис, включително и Кентъки.

Сенатор Пери Кларк и членовете на групата Кентъкианци за Медицинска Марихуана преместиха Роузенфелд от Флорида в Кентъки за тяхната кампания.

Медицинската история на Роузенфелд се следи от държавата в течението на 30 години и Г-н Кларк и групата искат той да се обърне към сенаторите и представителите на комитета по здраве и благосъстояние в сряда.

Администрацията на Джордж Буш е забранила присъединяването на нови пациенти към програмата за медицински канабис през 1992, поради нейното нарастване, следователно, хората болни от СПИН и други заболявания настояли да бъдат назначени към програмата.

Програмата е имала най-много 30 активни пациента...

Г-н. Роузенфелд е един от четирите оцелели и единственият с такова рядко костно заболяване. Пациентите назначени към програмата през началото на 90-те са страдали от множествена склероза и глаукома.

В неговият уебсайт, Г-н Роузенфелд благодари на програмата за своя пълноценен живот и своите достижения.

"Работя по инвестиции за своите клиенти, консервативни и спекулативни. Двете ми хобита са да играя софтбол неделя сутрин с моите приятели, в случай, че това не ми се получи ходя да плувам в Shake-A-Leg Miami, и да уча деца и възрастни с увреждания или в неравностойно положение да плуват."

"Но главната цел в живота ми е да направя медицинският канабис легален за всички нуждаещи се хора. Затова написах книга и имам този уебсайт."

"Успях да постигна всичко това, защото имам правилното лекарство" твърди той.

Г-н. Роузенфелд е женен от 35 години и казва, че се опитва да докаже и обясни на хората ползите от лекарството, което той вярва, че "трябва да се използва под грижите на лекар".