Възрастна дама от Уелс, която живее в постоянна болка от множествена склероза, приветства влиянието на канабиса върху здравето й. Сю Кокс вярва, че наркотикът действа по-добре от медицински предписаните й хапчета, когато става дума за отпускане на мускулите и предотвратяване на "болезнените" спазми, пише metro.co.uk.

65-годишната жена обикновено пуши канабис, но от време на време се "глези", като го поръсва със сирене. Сю изрази своята недоволство, че трябва да прибегне до получаване на веществото незаконно, ако иска да го използва, въпреки че то има по-добър ефект от лекарството. 

"За да бъдем честни, страничните ефекти от лекарствата за множествена склероза бяха твърде лоши и за мен и те не работят. Опитах много от тях. След това, разбира се, взех морфин, който не ми харесваше да приемам, а и всъщност той не спираше болката", твърди жената.

"Пуших канабис на 17 или 18-годишна възраст и основно знаех как ме караше да се чувствам тогава. Тя ви отпуска. Това е накратко. Вашите мускули се чувстват напълно стегнати през цялото време и тогава ще получите спазъм, който е доста болезнен и ще искате да се опитате да избегнете това. Установих, че канабисът може да помогне с напрежението в мускулите", добавя тя.

Сю е диагностицирана с множествена склероза през 2014 г. Лекари са й предписвали различни видове лекарства, но никой по думите й не е работил толкова добре, колкото канабисът.