Липсата на информация е може би главната причина повечето доктори все още да се колебаят дали да предпишат медицински канабис, показва проучване проведено в Колорадо.

Проучването е проведено от д-р Алфред Рийд и д-р Елин Конрад и включва статистика от повече от 500 членове на Колорадската академия на семейните лекари.

Резултатите подсказват, че малка част от докторите в Колорадо подкрепят медицинския канабис, но голяма част от тях вярват, че трябва държавата да предлага обучение по темата.

"Участниците в проучването изразяват силна необходимост за възможност от обучение по темата за медицинския канабис на всички нива на медицинското образование."

От 520-те семейни лекари, които са участвали в проучването, 19% биха предписали медицински канабис.

Въпреки този малък процент, останалите 80% са съгласни, че трябва канабиса да влезе в учебниците на медицинските университети. 82% смятат, че образованието на тема медицински канабис трябва да бъде семейна практика, а 92% смятат, че продължаването с изследванията върху растението канабис е задължително.

Въпреки че някои доктори не желаят да предписват медицински канабис на своите пациенти, той е широкоразпространен в Колорадо. Близо 163 856 пациенти, или 2% от цялото население, имат разрешение да използват канабис за медицински цели.

Още по темата:
1. Защо докторите смятат, че легализацията на марихуаната е добра идея
2. Доктори подкрепят легализацията на канабиса с цел лечение на епилепсия