æternity обяви в прессъобщение на 25 септември, че създава платформа за управление на веригата за доставки за партньора си, съчетаваща Интернет на нещата (IoT) и dApps. Изпълнителният директор на æternity America, Пабло Койроло, обясни:
 

„Искаме да бъдем първите, които предлагаме решение на бизнес ниво в партньорство с водещи доставчици на технологии и производители, преработватели и дистрибутори на канабис. [...] Tехнологията на æternity е идеална за проследяване на целия процес на производство на канабис, от семената до пълния растеж на растенията, по цялата верига на доставките, което гарантира безопасността на потребителите при спазване на разпоредбите."

 

Прогресивна държава


Уругвай стана първата в света държава, която напълно легализира производството и продажбата на канабис през декември 2013 г.

Първата фаза на внедряване на системата за управление на веригата за доставки ще се проведе през октомври и се очаква да приключи през януари 2020 г. Пълната имплементация е планирана за средата на 2021 г.

Изпълнителният директор на Uruguay Can, Едуардо Бласина, коментира развитието:
 

„Гордеем се, че сме първата компания в Уругвай, която може да гарантира качеството на нашите продукти по прозрачен и проверим начин. [...] Възможността да се проследи източникът и начинът на производство на канабис е от полза както за канабиса, така и за фармацевтичната индустрия, а също и за нейните крайни потребители, които трябва да се чувстват по-сигурни за продукта, който консумират."


Както бе съобщено по-рано този месец, другия блокчейн стартъп за проследяване , TruTrace Technologies Inc., си партнира с одиторска фирма от "Голямата четворкa" - Deloitte, за проследяване на канабис, използвайки блокчейн технологията.