Обобщение: Медицинската марихуана помага при Ревматоид и Остеоартрит като натурален болкоуспокоител.

Документ: Артритът е заболяване, което е засегнало милиони хора в Америка и често причинява болка и възпаление в ставите, също така ограничава движенията.

Има два главни вида артрит - ревматоиден артрит и остеоартрит. Имунната система може да бъде главната причина за ревматоиден артрит. Когато имунната система не работи както трябва, вместо да се бори с вируси и бактерии, тя започва да атакува собственото си тяло. Следователно, костите започват да се изхабяват и да ерозират.

Ревматоидният артрит е често срещан при следвоенното поколение, тези които растът, и по-старите. Артритът не е нещо свързано с възраста или остаряването - той има потенциала да зарази всеки, без значение от възраста.

Другият вид артир е остеоартрит, заболяване, което се появява, когато хрущялите на човека се износват. Когато това се случи, заболяването може да се разпространи по цялото тяло - колената, таза, кръста, ръцете или врата. Ако това се случи, остеоартрита не може да бъде излекуван, но има лекарства като медицинската марихуана, които имат голям потенциал да облекчат болката.

Доказано е, че медицинската марихуана е ефективна при облекчаване на болката при мъжки и женски пациенти с ревматоиден и остеоартрит. Видовете артрит, често причиняват огромна болка и стрес, но медицинската марихуана  има способноста да облекчи хроничната болка и да драстично да намали стреса. Употребата на марихуана с цел да се облекчи болката се използва от 1700 година, но има данни, който я пращат 2000-3000 години назад във времето.

Научни тестове проведени върху хора също показват, че медицинската марихуана има голям успех в борбата с артрит. Доказано е, че хората употребяващи медицинска марихуана имат по-голям диапазон на движение, подвижноста е увеличена и скованоста е намалена. Когато употребяват медицинска марихуана, хората имат възможноста да използват много по-малко стероидни, противовъзпалителни лекарства които са опасни и вредни.

Още един главен елемент в марихуаната е ТХК (Тетрахидроканабинола). Когато тялото на човека обработва ТХК, то произвежда определено количество химикали, от които поне един е противовъзпалителен. ТХК също така облекчава болката причинена от артрита.

Факти за марихуаната

Някои щатове променят законите си за медицинската марихуана поради увеличената популярност на проучвания върху растението. Днес, много от тях имат закони за медицинска марихуана. На федерално ниво, притежанието на марихуана е нелегално. Тези, които одобряват и регулират медицинска марихуана са:

Мейн
Аляска
Хаваи
Орегон
Невада
Вермонт
Монтана
Мичиган
Колорадо
Калифорния
Ню-Джързи
Ню-Мексико
Вашингтон
Роуд Айланд

Доказано е, че медицинската марихуана помага при Ревматоиден и Остеоартрит. Марихуаната е натурално болкоуспокояващо лекарство, за разлика от другите продукти на пазара. Например, марихуаната не съдържа фармацевтични химикали.

Видове артрит и марихуана

Остеоартритът, известен като "дегенериращ артрит", е вид артрит причинен от счупването, увреждането и евентуалната загуба на хрущял в една или повече стави в човешкото тяло. Според Националната Академия на Aging Society, артрита е едно от най-срещаните заболявания в Съединените Американски Щати. Има повече от сто различни вида артрит, включително остеоартрит, който е най-срещаният вид артрит. Повече от 20 000 000 човека страдат от остеоартрит само в Америка.

Всичките видове артрит взети заедно, струват на американците милиарди долари. Например, проучване в университета Станфорд наречено "Економическото Въздействие на Артрита" показа, че хората с артрит, харчат над 56 000 000 000 долара всяка година заради медицина и загуба на работа. Само финансовата стойност на артрита е много висока.

По това време, повече от сто лекарства и наркотика се използват при лечението на артрит. Все повече хора предпочитат да лекуват болката от артрит с медицинска марихуана - нещо което могат да си позволят, натурална алтернатива и не причинява страничните ефекти, които причиняват лекарствата, използвани за лечение на различни видове артрит.

Научните открития демонстрират, как медицинската марихуана може да бъде ефективна при управляването на симптомите на артрита. Вестникът по Невроимунология гласи в статия наречена "Канабиноиди и Имунната Система: Потенциалът за Лечението на Възпалителни Заболявания?" на Дж. Людовик и Такаши Ямамура, че канабиноидите могат да лекуват възпалителни заболявания, такива като видовете артрит.

Също така, Етан Руссо, старши съветник в Института по Канабиноидни Проучвания, съобщил в брошура наречена "Артрит и Медицинска Марихуана", че науката е демонстрирала способностите на съставката в канабисът ТХК, като аналгетик и болкоуспокоител. Етан отбелязал, че КБД има уникални имуномодулаторни ползи като антагонист на тумор-некротичният алфа-фактор и притежава способности, които могат да бъдат полезни в лечението на ревматоиден артрит.


Как работи?

Всеки един бозаиник, включително хората, притежават болко-регулираща система, наречена ендоканабиноидна система. Тя има рецептори по цялата нервна система, имунни клетки, кости и стави. Тези рецептори отговарят на канабиноиди - съставки, които имат в себе си ендоканабиноид и фитоканабиноиди. Канабиноидите в марихуаната са много близки до тези ендоканабиноиди.

Най-известните такива са Тетрахидроканабинола, Канабидиола. Те имат сложни механизми, но казано накратко, канабиноидите намалят болката деиствайки върху определени рецептори в тялото.


Автор: Томас Уейсс
Категория: Медицинска Марихуана
Публикувано: Disabled World - 08 Ноември, 2012 / Обновено: 08 Ноември 2012