Въпреки че тези резултати може да не са шокиращи за всички, много хора на планетата тепърва се събуждат за невероятните медицински свойства, които конопа предлага.

Изследване, проведено наскоро от Института по молекулярна психиатрия в Университета в Бон, Германия, откри, че активирането на мозъчната канабиноидна система задейства отделянето на антиоксиданти, които имат прочистващ механизъм. 
 
Този процес е известен с премахването на увредени клетки и спомагането на ефикасността на митохондриите. Митохондриите са енергийни източници, които захранват клетките.
 
Изследването е публикувано във Philosophical Transactions of The Royal Society.
 
Има и голям списък с доказателства, които подкрепят факта, че канабисът е напълно ефективно лечение, с потенциала да лекува рак. Вече знаем, че лекарствата с рецепта убиват над 100,000 души годишно и че определени растителни диети могат да предотвратят 60% от смъртните случаи при болни от хронични болести.
 
Време е да приключим със стигматизма относно билката и да разберем, че единствената причина всички да мислят, че канабисът е вреден е негативния ефект, който ще има върху индустриите, които унищожават света (нефт, хартия, пластмаса, лекарства...)
 
Конопът, заедно с канабиса, са едно и също растение. А това растение има над 50,000 приложения и може да трансформира начина, по който живеем.
 
Канабиноидите са доказани да намалят раковите клетки, както и да имат влияние върху възстановяването на имунната система. Докато не всеки сорт канабис има един и същи ефект, повече и повече пациенти докладват успех в борбата с рака, постигнат за много кратък период от време! А това може да е животоспасяващо!
 
Пушенето е далеч от най-добрия начин за усвояване на канабиноидите, въпреки, че е най-бързия. 

Leaf - представя доктор Уйлям Кортни и Кристен Пескуски от Cannabis International, заедно с хората които са участвали в проучването, промотирането и регулирането на суровия коноп.
 
Доктор Кортни е терапевт и изследовател от Мендочино, Калифорния, който дава карти за употреба на медицински коноп на квалифицирани пациенти. 

Кристен Пескуски е изследовател и пациент, който превръща своя системен лупус, ревматоиден артрит, интерстициален цистит, както и редица други заболявания в ремисия с употребата на изстискан пресен коноп.