Лаймската болест е предмет на полемики от няколко години насам. Много лекари не успяват да я диагнозират, а някои от тях я приемат за психично заболяване като смятат, че тя съществува единствено е ума на пациента. При лаймската болест има толкова много симптоми, толкова много инвалидизиращи, агонизиращи проявления, че тя често се диагнозира погрешно като множествена склероза, хронична умора, лупус или психичен проблем, за да споменем само някои от заболяванията с които тя се бърка или които причинява.
 
Лаймската болест се причинява от спирохетна бактерия от рода Borrelia burdorferi. Спирохетите се състоят от около 40% ДНК и имат двойна мембранна обвивка, която ги прави трудни за откриване и унищожаване от имунната система и от антибиотиците. Те очевидно са способни да се крият дълбоко в тъканите и да променят формите си, за да крият идентичността си.
 
Тези спирохети донякъде приличат на бактериите, причиняващи сифилис, понеже лаймската болест засяга също нервната система и мозъка.
 
Пациентите с лаймска болест, преминаващи през медицинската система наподобяват топки в старовремската машина за игра на пинбол. Да си непрекъснато на антибиотици означава да си в риск от сериозни неблагоприятни събития или поне от отслабване на имунитета на тялото, което води до всякакъв род други усложнения на здравето.
 
И всичко това без пълноценен лек. Но сега има значителна надежда благодарение на канабиса.
 
Случаи на успешно лечение на лаймска болест с канабис
 
Има две нива на справяне с лаймската болест с помощта на канабис: контролиране на симптомите или напълно излекуване на заболяването с масло от канабис. Не много хора знаят за маслото от канабис, пионер в използването на което беше Рик Симсън преди няколко години. Рик казва, че повечето от лечебните свойства на канабиса се губят при пушенето.
 
Вижте рецептата на Рик Симпсън: Рецептата на Рик Симсън за домашно приготвено масло от канабис като алтернатива на химиотерапията
 
Алексис, диагнозирана с късен етап на лаймска болест е пример за човек, третирал симптомите без фармацевтични лекарства, а с пушене на марихуана. Тя била на антибиотици достатъчно дълго, за да се увреди храносмилателния й тракт и е хоспитализирана с хеморагичен колит.
 
Спират антибиотиците и й предписват няколко силни болкоуспокояващи средства, които изобщо не са ефективни, но пък й причиняват депресия и тъга. Тогава тя пробва да пуши марихуана.
 
Марихуаната се справя в голяма степен с гаденето, позволява й да се храни достатъчно добре, за да избягва силното слабеене, помага й да спи по-добре и успокоява болките, като в същото време подобрява настроението й. Тя твърди, че марихуаната е най-доброто, което е прилагала в лечението на лаймската си болест.
 
Алексис пише „В болницата ми трябваше морфин или лоразепам венозно за постигането на онова, което пушенето на два грама канабис прави за нула време, докато си седя удобно на канапето”.  Но Алексис търси дългосрочно решение.
 
Някои хора откриват това решение като използват масло от канабис за лаймската болест. Маслото от канабис е силно концентрирана субстанция, която се извлича и редуцира от големи количества канабис с добър баланс между THC и другите канабиноиди в растението.
 
То се предлага все повече в Съединените щати, в които медицинската марихуана е разрешена. Но може да се намери и „на черно”, ако потърсите в интернет. Това е нещото, което напоследък лекува рака.
 
Лаймската болест на Шели Уайт била толкова инвалидизираща, че тя имала по поне 10 припадъка на ден в продължение на година и половина. Започва да пуши марихуана с лула и после преминава към вдишването й от изпарител. Само от това припадъците й спират. После тя решава да отиде на следващото ниво, използвайки масло от канабис.
 
След месец употреба на маслото тя се връща на работа и продължава да учи. В момента когато описва историята си, тя с радост съобщава, че вече може да се изнесе от дома на родителите си, да заживее самостоятелно и да се наслаждава на нормален социален живот.
 
Боледуващите от лаймска болест трябва да потърсят канабис, понеже тази билка се справя с толкова много от симптомите и проявленията, свързвани с нея.
 
от Пол Фаса
 
Източник:
 
http://www.naturalnews.com/043834_cannabis_Lyme_disease_medical_marijuana.html