Производител на канабидиол (CBD) от САЩ – Functional Remedies, е сключил сделка с Lhansa OMS - фирма за дистрибуция на игли за акупунктура. Това съобщиха наскоро двете компании.

Споразумението продължава пробива на американската фирма към сектора на здравеопазването в САЩ. Компанията постепенно търси нови пазари, отворени от растящото търсене от страна на клиентите към алтернативна медицина. Това предоставя нови възможности, тъй като пазара за услуги в сферата на акупунктурата е от растящите, споделят представители на двете компании.

„Нямаме търпение да продължим разрастването ни в сектора на алтернативната медицина, включително акупунктурата”, казва изпълнителният директор на Functional Remedies (от англ.ез.: функционални лекарства, бел.а.) – Ентъни Мазоти.

Световният пазар за продукти за акупунктура се очаква да достигне 24.5 млрд. долара до края на 2023 г. Очакваният ръст годишно пък е 14.5%, според Market Research Future.

Вицепрезидентът на Lhasa OMS Майк Бейли пък нарече базираният на канабидиол продукт на Functional Remedies „прекрасна добавка към арсенала на всеки човек, занимващ се с акупунктура”.

Каква е връзката между акупунктурата и канабидиола?

Очаквайте отговорa само в konop.bg!