Когато става дума за намаляване на стреса, ние сме готови да опитаме почти всичко - от акупресура и медитация до изключване на съзнанието и фокус върху малките ежедневни неща. Затова, ако и вие се борите със стреса, ето нещо интересно, което доказано ще ви помогне да го победите. Какво е то? Конопеното масло е вторичен продукт на пресовите конопени семена, разнообразие от растителни видове Канабис.

Поддръжниците казват, че конопеното масло може да модулира реакцията на тялото на стрес и страх, да облекчи дискомфорта, свързан с нервите и да помогне за поддържането на баланс в червата. По принцип, подобно на адаптогените, конопеното масло не отблъсква стреса от тялото ви, то просто ви помага да се справите по-добре с него. Проучвания - като тази от Университета на Колорадо, са открили, че канабиноидният профил на конопа е идеален за хора, които търсят медицинските ползи от него. Легално ли е? За разлика от ТХК, което е в сивата зона, конопеното масло е напълно законно. Въпреки че конопът и канабиса са по същество сортове на едно и също растение - канабис сатива, канабисът е култивирана, за да концентрира високи нива на ТХК, докато конопът, който се отглежда предимно за облекло, хартия, био горива и храни , съдържа по-малко от 0.3% ТХК.

Как да го приемате? Тъй като това е напълно законно, можете да го купите от био магазин и след това да го приемате перорално или да го добавите в сладкиши или салатни сосове. Добре, но наистина ли работи?

Доказано е, че конопеното масло помага на тялото да се почувства по-спокойно, да контролира повече мислите и да помага за нормалното протичане на процесите в организма дори при повишени нива на стрес. Ако търсите начин да се отпуснете, без да знаете, че нарушавате всички закони, може да опитате с маслото от коноп.