Има достатъчно добри причини да се легализира конопа, но откритието, че билката може да има медицински потенциал и да лекува хората от инвалидизиращи заболявания, както следните вдъхновяващи истории показват, може да бъде най-убедителния аргумент, който доказва точно това. Weed Geek разкрива триумфа на най-известните от тези, които медицинския канабис като по чудо е спасил живота им.

Рик Симпсън

Рик е известен със своето масло от канабис, с което той твърди, че е излекувал своя рак на кожата, докато от другите лекарства, които е приемал е заприличал на „химично зомби.“ След като излекува себе си и стотици други със прословутото масло от канабис, Рик известява канадските власти за своето откритие. Въпреки това, този ход има обратен ефект и властите започват да го преследват. В последствие неговите действия допринасят днешно време Канада да се намира на челно място в света на медицинския канабис. Днес, Рик Симпсън се смята за герой в света на медицинския канабис с огромен набор от последователи. Гледайте документалния филм „Run From The Cure“ и се убедете сами.

Шона Банда

Shona Banda - Live Free or Die - The Original - Medical Marijuana 411

Страдаща от болестта на Крон в продължение на осем години, Шона е прикована към леглото и може да се движи само с бастун. Диагностицирана като терминално болна, Шона решава да проучи алтернативни средства за лечение като последен опит да спаси живота си. Шона гледа видео на Рик Симпсън, започва да се лекува с масло от канабис и успява! Днес тя е излекувана и води нормален начин на живот. Впоследствие пише книга, „Живей свободно или умри“ като подробно описва билката, която спасява живота ѝ.

Шарлот Фиги (18.10.2006 – 7.04.2020)Charlotte Figi, Poster Child for Medicinal Benefits of CBD, Dead at 13 -  Rolling Stone

Шест-годишната Шарлот е малкото дете-чудо, което страда от нелечима форма на епилепсия (синдром на Дравет) и използва екстракт от непсихоактивен медицински канабис, за да се лекува. По времето, когато тя е на две години родителите ѝ буквално вече са опитали всички видове лекарства, за да и помогнат, като някои от тях почти я убиват. Шарлот получава над 50 пристъпа на вечер, а нейните родители успяват да ѝ издадат карта за медицински канабис в Колорадо.

След първата си доза маслен екстракт от канабис с високо съдържание на канабидиол (КБД) пристъпите спират веднага, споделят нейните родители. Тя излиза от кататоничното си състояние и родители ѝ тогава реално се срещат с нея за първи път! Оттогава Шарлот е звезда в света на медицинския канабис с нейната чудотворна история. CNN правят и филм за нея.

Кристен Кортни

Изцеден суров сок от канабис е лечението за болестта на Крон, което Кристен твърди, че спасило живота ѝ. Диагностицирана на 16-годишна възраст с ювенилен ревматоиден артрит, болестта бързо се превръща в автоимунно заболяване, което я оставя на легло в продължение на четири години. Младата тийнейджърка и майка ѝ започват да търсят алтернативни лечения. Кристен започва да приема суровия сок от канабис, и след като болката ѝ спира започва нейното възстановяване. Сега тя е застъпник за лечението с медицински канабис за други страдащи.

Питър Гермайн

Питър е страдал от диабет тип 2, който по думите му е повлиял върху качеството му на живот на дневна база. След като се запознава с канабисовото масло той започва да вижда резултати в рамките само на шест седмици. Нивата на кръвната му захар намаляват значително и губи излишните си килограми. Днес, Питър твърди, че следствие на приемане на маслото той се е излекувал от диабет и затлъстяване.

Дейвид Триплет

Дейвид твърди, че се е излекувал от две ракови лезии употребявайки канабисово масло от близкия диспансер. Той първоначално получава рецепта за химиотерапевтичен крем, но Дейвид решава да не се прилага на този тип лечение след като вижда смущаващите изображения на хора, които са го използвали. Вместо това, той започва лечение на лезиите с мехлем от канабис, който след три-четири седмици на приложение отстранява рака.

Черил Шуман

След като е диагностицирана с рак, известната в Бевърли Хилс Черил Шуман започва да приема коктейл от лекарства, включително 27 морфинови таблетки дневно в опит да преодолее симптомите на болестта. Въпреки това, след като научава за маслото от канабис, Черил започва да се лекува с него. Тя казва, че лечението я е излекувало в рамките на 90 дни като я оставя в ремисия и до днес. Днес тя изпълнителен директор на „Майки за марихуана“ и посланик на конопената медицина в САЩ.

Денис Хил

Канабисът убива рака!“ Това е посланието често повтаряно от биохимика Денис Хил, който твърди, че се е излекувал от рак, използвайки рецептата на Рик Симпсън. След три месеца, в които Хил комбинира здравословното хранене и физическите упражнения с дози масло от канабис, той казва, че тумора му изчезва. След шест месеца, Хил твърди, че напълно е отървал тялото си от болестта.