Доказано е, че медицинската марихуана лекува ревматоиден артрит и остеоартрит. Милиони американци страдат от заболяването артрит, което много често причинява болка и възпаляване в ставите и ограничава движенията на човека. Има два основни вида артрит, ревматоиден артрит и остеоартрит.

Имунната система на човека може да бъде главната причина той да се разболее от ревматоиден артрит. Когато имунната система не функционира правилно, вместо да се бори с бактерии и вируси, тя започва да атакува тялото, следователно, кокалите започват да се износват и да ерозират.

Ревматоидният артрит е най-често срещан при по-възрастните хора. Но не забравяйте, че артрита не зависи от възраста, той може да атакува всеки.

Другият вид артрит, остеоартрит, се прихваща когато хрущялите се износят и има ефект върху ръцете, таза, коленете, врата и кръста на човека. На този момент, няма лечителна процедура или лекарство предназначени за артрит, но има сегашни органични лекарства, като марихуаната, които намалят и облекчават болката на хората страдащи от артрит.

Доказано е, че марихуаната помага на мъже и жени да контролират болката от ревматоиден артрит и остеоартрит. Този тип заболявания са много болезнени и стресиращи, марихуаната облекчава хроничната болка, стимулирана и причинена от артрит. Употребата на марихуана за медицински причини, най-вече да облекчи болката, се използва от 1700 година.

Марихуаната, също така, има способноста директно да лекува възпалителни заболявания. Има доказателства, че марихуаната има силни имуно-модулационни и противовъзпалителни качества. Сред не-психоактивните съставки на марихуаната е канабидиола (КБД). Учените са открили, че този химикал, спира имунна реакция при мишките, която е подобна на тази на артрита. Канабидиолът също така минимизира износването на ставите при мишките.

Научните изследвания проведени върху хора, също така показват, че марихуаната може да бъде полезна при лечението на артрит. Когато употребяват марихуана, страдащите могат да използват много по-малко стероидни, противовъзпалителни лекарства, които могат да бъдат вредни и опасни.

Другият главен елемент в растението марихуана е съставката Тетрахидроканабинол (ТХК). Когато човешкото тяло обработва ТХК, то произвежда химикали, от които поне един има противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства.

Факти за Марихуаната

С нарастването на проучванията относно растението марихуана, много щатове приемат закони и политики за медицинска употреба. В момента, 18 щата имат някакъв вид закон за медицинската марихуана, докато 3 други щата имат подготвено законодателство.

Но за съжаление, марихуаната продължава да бъде нелегална в Америка.

В момента 14 щата одобряват и регулират медицинска марихуана. Аляска, Калифорниа, Колорадо, Хаваи, Ню-Джързи, Мейн, Мичиган, Монтана, Невада, Ню-Мексико, Орегон, Роуд Айланд, Вермонт, Вашингтон. *Аризона, Масачусец и Мериланд вече имат закони, които са в полза на потребителите и пациентите на билката.

Скоро американците ще трябва да дадат своя глас в Калифорния, за да се разреши употреба на марихуана като лекарство и за развлечение.

Марихуаната също така помага при инвалидизиращи заболявания. Аз знам, понеже имам кожна туберкулоза. Марихуаната е също така натурален болкоуспокоител за разлика от другите продукти на пазара. Марихуаната не съдържа химикали или фармацевтични отрови.