Холандската компания E-njoint прави опит да въведе първата в света електронна цигара „канабис“, макар че повечето хора се питат каква връзка има електронното масе с билката, освен добре позиционираното конопено листо върху продукта и навременно създадения продукт.

Оформен като типичен джойнт със зелено листо канабис, което се осветява при всяка дръпка, то със сигурност има вид на конопена принадлежност. Но, фалшивите „100 процентови легални цигари“ за съжаление не съдържат тетрахидроканабинол - основната психоактивна съставка на канабиса. Вместо това, те изпаряват така наречените „безопасни“ компоненти, като пропиленгликол и глицерин.

Продуктът струва около $12 и заедно с него се предлагат като пълнители шест различни вкуса от сорта на зелена ябълка, маракуя, череша, и диня. От компанията се надяват да пуснат на пазара други по-близки до истинските цигари канабис в бъдеще.

Мено Контант – главният изпълнителен директор на E-njoint твърди, че  „всеки трябва да се чувства добре, защото това, което правим, не е престъпление.“ В промоционално видео публикувано в YouTube обаче се забелязва как повечето коментиращи са потресени от безумната идея: джойнт без ТХК. При положение, че правният статут в Холандия позволява създаването на подобен продукт, той за момента се явява нищо повече от еднодневна зарибявка.

В отговор на един потребител, E-Njoint публикува: „нашите продукти са направени за забавление, не за да напушват.“ Нашите продукти не съдържат канабис, но ние работим по въпроса за създаването на такъв вкус...“

А ние, заедно с всички останали се питаме, защо изобщо е създаден подобен продукт и защо е наречен така без да отговаря на очакванията?