Мароканският дневник "Akhbar Al Yaoum" докладва днес, че партията "Modernity and Authenticity (PAM" е обявила своето намерение да стартира парламентарен дебат, за легализацията на култивацията на канабис и да премахне името на това чудотворно растение от списъка със забранените вещества.

В сряда ще бъде проведен учебен ден, под надслов "Ролята на позитивните употреби на канабиса за създаването на алтернативна икономика".

Събитието, което се очаква да включи национални и международни експерти, ще бъде създадено чрез действията на лобистка асоциация наречена: "Марокански Алианс за терапевтични и индустриални употреби на канабис".

"Ако ние легализираме култивацията на канабис, продажбите ще станат много по-прозрачни и организирани" каза Кхадия Русини.

Струва си, да се кацже, че зовът за легализация на култивацията на това растение не е нещо ново в Марокансия парламент.

Миналата година, след като доста хора надигнаха гласове за нуждата от легализация на култивацията, Ноуредин Медиан, член на Istiqlal Party, жестоко защити легализацията на канабиса в Мароко в присъствието на вътрешния министър на страната - Моханд Лансер.

През 2009, голям брой лидери на Партията "Modernity and Authenticity" пожелаха от правителството легализация.

Най-големият доклад на Обединените Нации досега, разкрива, че Мароко и Афганистан са най-големите световни производители на хашиш.

Още по темата: Конопените ферми в Мароко може да станат легални