Забраната създава, поддържа и чудесно награждава нелегалния пазар, докато в същото време се преструва, че се бори със него.

10. Ползите от конопа са отхвърлени.
Конопа може да бъде превърнат в хартия, пластмаса, облекло, храна и стотици други полезни продукти. Високо хранителните семена могат да бъдат използвани за направата на брашно, готварско олио и храна за добитък.

Това полезно за околната среда растение расте без пестициди, подхранва почвата, узрява бързо и дава голяма реколта. Конопът е номер едно реколта щом става въпрос за производство на биомаса - ДЕСЕТ ТОНА НА АКЪР ЗА 4 МЕСЕЦА! Може да бъде чудесна реколта за производство на гориво.

Коноп, "перфектното природно растение", е златна мина за всички фермери и може да намали зависимостта на всяка една държава към изкопаеми горива, което значително ще намали климатичните промени.

9. Забраната отнема милиарди от нуждаещите се.
Повече от 50 правителствени агенции (в САЩ) се хранят от войната срещу наркотиците. Купони за храна и други социални програми биват зарязвани, за сметка на милиардите, които се харчат, за да се спре употребата на марихуана.

8. Забраната е чисто и ясно - контра-продуктивна.
Тя има обратен ефект. Гарантирайки ОГРОМНИ печалби на всеки, който може да произвежда и доставя марихуана на улицата, забраната не остава друг избор на криминалния контингент, освен да произвежда и доставя още повече.

7. Криминализацията на канабиса няма морално оправдание.
В реално престъпление присъстват жертва и извършител. Можете ли да си представите, че ще бъдете задържани, защото сте се обрали сам? Няма нужда, това е реалността! Колкото и налудничаво да звучи, нашето правителство е направило така, че употребата на канабис от възрастни да е престъпление.

Само извратено и корумпирано правителство може да измисли престъпление, което човек сам извършва срещу себе си.

6. Потребителите на канабис не са принизени човешки същества.
Цивилизации - в историята на човечеството - са променяли съзнанието си с най-различни субстанции. Милиарди по целият свят извличат ползи от употребата на променящи съзнанието субстанции - алкохол, никотин, кофеин, марихуана.

Демонизиране и криминализиране на някои субстанции и в същото време рекламиране и продажба на други без рационални критерии е явно произволно и заблуждаващо. Защо потребителите на канабис са престъпници, а тези на алкохол и тютюн не са? Защо дилърите на марихуана са демонизирани, а в същото време децата гледат билборди и реклами с полу-голи жени и алкохол/тютюн?

Има една страна, която се е справила с този проблем - Португалия.

5. Канабисът е ефикасно лекарство.
Има НЕОПРОВЕРЖИМИ доказателства, че марихуаната може безопасно да облекчава болка, гадене и повръщане, причинено от различни болести. В същност, канабисът е доста по-безопасен от много лекарства, които свободно могат да се купят в аптеките.

Само факта, че лекува рак трябва да е достатъчен за легализация!
- Как работи конопеното олио, за да унищожи раковите клетки
- 5 съставки в растението коноп, които могат да помогнат при борбата с рак

4. Обещаващи медицински изследвания над канабиса са осуетени.
Откритието, че нашето тяло притежава ендоканабиноидни рецептори, отваря невероятни до преди възможности за производството на нови лекарства. В канабиса има 66 или повече канабиноиди, които могат да бъдат използвани за нови начини на лечение.  Тези рецептори в човешкото тяло не са само в мозъка, но също и в имунната, ендокринната и репродуктивната системи.

3. Милиарди в потенциални данъци отиват при нарко картелите.
Нашите парично закъсали държави биват лишавани от милиардите, които могат да получат ако регулират и облагат марихуаната, както алкохола.

2. Стотици убийства стават всяка година, поради забраната
Мексико е най-големият износител на марихуана в света. От 2006 година насам са убити близо 24,000 човека заради забраната. Вижте най-голямата плантация в света.

1. Забраната отрича най-базовото човешко право
Забраната отнема нашето право на суверенитет над нашите собствени тела и го дава на държавата. Какво човешко право има смисъл, ако ние самите нямаме право над собстените си тела?

Има дума за тези, който нямат суверенитет над собственото си тяло - РОБИ.