Има милиони начини за използване на конопа, и същото се отнася за неговото олио. Тук става въпрос за олиото извлечено от конопено семе. Олиото може да се използва за почти всичко от продукти за коса до готвене. Ето 7 начина за употреба на конопено олио, които ще ви изненадат: 
 
Лечение на болести
Точно като растението, от което произлиза, конопеното олио също притежава медицински свойства. То съдържа линолова киселина, която може да се използва за лечение на невродермити, ревматоиден артрит и други.
 
Правене на козметични продукти
Конопеното олио предотвратява прекомерната загуба на влага, изсушаване и напукване на кожата, като освен това е страхотен лубрикант, което го прави идеална съставка за бебешки продукти и продукти с грижа за кожата. 
 
Полиране на дърво
Конопеното олио е изсушаващо олио, което означава че то се полимеризира в твърд вид, което го прави идеално за дървесно покритие. Като продукт за полиране, то не се нуждае от разтворители и не оставя следи, като предпазва дървото от надраскване.
 
Правене на продукти за коса
Това олио може да стимулира растежа на косъма, както и да помогне за изправянето и хидратацията на косата. Ще забележите, че конопеното олио става все по-популярна съставка за производството на шампоани и балсами.
 
Готвене
Конопеното олио в повечето случаи може да замести кухненското олио, освен когато трябва да готвите с на по-висока температура. Конопеното олио може да бъде перфектният заместител на зехтина, когато правите салати!
 
Създаване на пластмаса
Това не е нещо, което ще ви е необходимо вкъщи, но конопеното олио може да замени нефта при правенето на повечето видове пластмаса; не е токсично, и за разлика от нефта, не съдържа опасни химикали, когато се разгради.
 
Блокиране на UV лъчи
Конопеното олио притежава естествени природни свойства, които го правят добро органично средство за предпазване от вредните лъчи на слънцето. Много марки продукти за слънчева защита вече използват конопено олио, заради неговите здравословни качества, не само заради добрата протекция от UV лъчи.