Чудодейна марихуана? Силните пристъпи на едно 6-годишно момче от Калифорния драстично утихват, благодарение на течна марихуана. Бащата на детето споделя, че пристъпите са били всекидневен кошмар преди лечението с медицинска марихуана.

Въпреки това, медицинските експерти поставят под въпрос рисковете от лечението на деца с веществото.

„Пристъпите на Джейдън Дейвид били намалени, като животът му е далеч по-нормален, след като вече се лекува с форма на течна марихуана”, казва бащата на детето - Джейсън.

Едно шест-годишно момче от Калифорния, което страда от силни епилептични пристъпи, които го оставят тресащ се в конвулсии на земята, плачейки за помощ, най-накрая са намерили облекчение, споделя семейството му.

Джейдън Дейвид вече приема медицинска марихуана.
„Боли го, страда и плаче”, каза бащата на детето, Джейсън Дейвид. „Не можеш да му помогнеш, независимо от нищо. Какво се предполага, че трябва да правиш? Трябва да направиш каквото се налага, за да спасиш живота им.”

Пристъпите на Джейдън бяха почти всекидневен кошмар, сподели за CNN бащата Дейвид. Живота на синът му бил толкова осакатен от агресивните припадъци, породени от синдрома на Драве (Dravet's syndrome), една рядка форма на епилепсия, че той не е бил в състояние да ходи или да приема твърда храна, като Джейдън е постъпвал по спешност в болницата в техния град в Оукланд над 40 пъти. Джейдън дори приемал по 22 хапчета дневно, въпреки че не е имало подобрение на неговото състояние.

Затова, миналата година Дейвид дал на синът си една течна форма на марихуана, която е легална за някои медицински цели в Калифорния. Резултатите бяха драстични, казва Дейвид.

За първи път откакто той беше на четири месеца, сега Джейдън може да изкара деня без един припадък, каза бащата. 
От една година – насам, той е в състояние да ходи, да тича, да плува и да си играе с другите деца.

Също така, неговият баща започва да премахва дневният прием от две дузини противо-пристъпни таблетки, които са предписани на синът му, като смята, че те може да спират правилното развитие на момчето, докладва CNN.

От Здравния Център ‘Харбърсайд’ (Harborside Health Center), една клиника за медицинска марихуана в Оукланд, щата Калифорния, казват, че Джейдън не е единственият детски пациент на когото помагат.
На децата, страдащи от тежък аутизъм, епилепсия, Синдром на Хиперактивната Нарушена Концентрация (ADHD), както и рак може да им бъде помогнато посредством медицинска марихуана, заяви изпълнителният директор на Центъра, Стивън ДеАнджело.