На 10 декември 2013 г. Американската билкова фармакопея (АБФ) обяви финализирането на дългоочакваната монография на Канабиса, растението също така известно като марихуана и коноп. Както всички  монографии на (АБФ), публикуването осигурява стандарти за идентичност, чистота, анализ и качество, както и информация относно отглеждането и съхранението на растението и неговите препарати.
 
Според президентът на (АБФ) Рой Ъптън, е известно, че "растението канабис е било използвано като лекарство почти през целия период на познатата ни история, както и че съществуват археологически доказателства далеч отвъд в древността. Почти всяка култура, която е имала достъп до растението или чрез местната флора, или чрез търговията,  която е била широко разпространена тогава, е използвала растението както в медицината и така и за развлечение."
 
Фармакопеята, в своя модерен технически смисъл, е книга, съдържаща указания за идентифицирането на проби и подготовката на комбинирани лекарства, и се публикува от органа на правителството или от медицинско или фармацевтично общество. Описанията на препарати се наричат​монографии. В по-широк смисъл, действа като препратка при работа с фармацевтични спецификации.

Първоначалната идея за разработването на монографията идва от страна на медицинския директор на (АБФ) д-р Авива Ром, която  съобщава, че пациентите, първо по време на медицинското ѝ пребиваване в Йейл, а след това и по времето и в Туфтс, са се възползвали от канабиса, когато другите лекарства не са дали резултат. Това ѝ изказване на д-р Ром е последвано от признаването на 20 от Съединените Американски Щати на медицинската полза на растението и дава началото на гласуването за законите за медицинска марихуана. Скоро след това, Американците за безопасен достъп (АБД), застъпническа организация за медицинската употреба на канабис, изразява необходимостта от такива стандарти.
 
Според Ъптън, "Това е историческа монография с това, че е първата официална монография от фармакопея на темата канабис, разработена в САЩ от повече от 70 години. Първата такава монография се въвежда в през 1850 г. и е отстранена от 12-то издание през 1942 година. Отчитайки широкото използване на канабис, е важно да има насоки за контрол на качеството, дали се използва за медицински или немедицински цели."
 
Според Стеф Шерър, изпълнителен директор на АБД, "Монографията на (АБФ) създава много необходими стандарти за осигуряване на качеството в полза на държавите, които имат медицински закони за достъп. От възприемането на тези стандарти ще се създаде доверие в качеството и надеждност на канабис терапиите за пациентите и техните лекари."
 
Различните органи на информация, съдържащи се в монографията, включват: стандарти за идентификация, качество и чистота; отглеждане и обработка, учредителен профил; и разнообразие от аналитични методологии за идентификация на растението, както и количествено определяне на специфичните канабиноиди. Много от тази информация е разработена в сътрудничество с редица изследователи от Университета на Мисисипи под ръководството на д-р Махмуд ЕлСоли, професор по фармацевтика и един от най-значимите в страната експерти по растението. Този Университет е единственият федерално законен източник на медицинска марихуана в САЩ и са анализирали собствената си култивирана маса, както и продукти, конфискувани от агенцията за борба с наркотиците (DEA) повече от 30 години. Те са сред най-големите експерти в света по всички теми свързани с растението.
 
Информацията, предоставена в монографията ще бъде от полза за широк кръг от лица, които участват в медицинската употреба на канабис, включително производители, обгрижващ растенията персонал, пациенти, лекари, аналитични лаборатории, държавните регулатори, и изследователи. Този монография ще бъде последвана от издаването на Терапевтичен Компендиум - сборник, който ще представи цялостен преглед на световните и исторически  научни данни свързани с приложението на растението.

За да поръчате монографията на Американската билкова фармакопея отидете на: www.herbal-ahp.org  


За допълнителна информация относно (АБФ), Канабис монографията и Американската билкова фармакопея контакт:

Roy Upton
herbal@got.net
831-461-6317

- Press Release -
10 декември 2013
от
American Herbal Pharmacopoeia®
Стандарти за идентичност, анализ и контрол на качеството
Тел : 831-461-6318
факс: 831-438-2196
електронна поща: ahp@herbal-ahp.org