Скоро няма да има нужда от катапулт, за да се прекарва нелегална марихуана от Мексико във Флорида. Нов проекто-закон търси да легализира медицинския коноп за тези с клинични диагнози.

Както вече беше съобщено от Inquisitr, усилията за легализиране на марихуаната за медицински цели набират скорост през последните години. Щатите Вашингтон и Колорадо доживяха легализацията през последната година. Знаменитости като Снуп Дог, Уили Нелсън, Рияна, Еминем и много други крещящо престъпват закона забраняващ употребата на билката. Но наркодилърите все още се промъкват субстанцията по трудния начин, като с оридие се изстрелва канабис през мексиканската граница.

Според WTSP News, в сряда, Щатския сенатор Джеф Клемънс, е представил Закон 1250, който ще позволи жителите на щата Флорида със заболявания законно да получават и ползват марихуана, ако техните лекари я препоръчват.
Ще бъде разрешено на медицински пациенти или определени от тях грижещи се хора да носят със себе си до 4 унции (113 грама) канабис и да отглеждат до 8 конопени растения.

Според сенатор Клемънс, законопроекта за легализацията на медицинския канабис е дълго очакван:

"За мен няма логика в това, да караме хора да страдат поради остарели закони. Това е повече въпрос на състрадание, отколкото на нещо друго."

Според Miami Herald, една неотдавнашна анкета, проведено от името на хора, обединени за медицинска марихуана, показва, че 70 процента от избирателите във Флорида подкрепят план, конституцията на държавата да позволи медицинската употреба на растението канабис.