Българската надежда в Холивуд ще вземе участие в подкаст поредицата „Кървава трева“

Между легалния бизнес с канабис и незаконната продажба на (леки) наркотици ще се окаже първата българска актриса с номинация за „Оскар“ Мария Бакалова в новия си проект. Звездата от „Борат 2“ ще участва в поредицата „Кървава трева“ (Blood Weed), която печели вниманието отвъд Океана не само с актуалната там  тема, но и с формата, в който ще се реализира, научи „Монитор“.

Въпреки че сюжетът в сериала ще е базиран на художествена измислица и ще проследява нереални герои, той ще бъде представен под формата на подкаст. Това означава, че основно оръжие в арсенала на Бакалова ще бъде нейният глас.

Самата история ще гравитира около Чейс Стап, започнал собствен бранд за канабис. Той обаче ще се окаже увлечен от престъпния свят, след като голяма групировка му отправи оферта, която той не може да откаже. Главната роля е поверена на младата надежда на Холивуд Хейли Джоуел Осмънт , когото по-паметливите зрители познават от „Форест гъмп“ и „Шесто чувство“. Освен 33-годишният номиниран за „Оскар“ актьор, който е и по-големият брат на звездата на „Дисни“ Емили Осмънт, в подкаста ще чуем още Хюго Армстронг („Военни престъпления“), Джордж Бейзил („Изгубеняци“) и Джеймс Урбаниак („Къде си, Бернадет?“, „Тийн вълк“).

„Кървава трева“ е само един от предстоящите проекти на Мария Бакалова, които феновете й очакват през следващата година. Още по време на наградния сезон в началото на 2021-а година тя засне комедията „Балонът“ на Джъд Апатоу. Българската звезда участва още в Bodies Bodies Bodies и The Honeymoon, на който актрисата е и продуцент. През последната година звездата от „Жените наистина плачат“ и „Като за последно“ се утвърди и като една от стоте най-влиятелни жени в развлекателната индустрия в САЩ. Мястото в престижната класация й бе дадено от едно от най-популярните филмови списания в Лос Анджелис – The Hollywood Reporter.