Бойците срещу дрогата ще ви накарат да вярвате, че марихуаната е някакво мистериозно дяволско растение измислено от Мексиканците през 19ти век и че човечеството не е запознато с него. В същност, канабисът е бил използван за поне 9,000 години като храна, гориво, влакна и лекарство.

"Хората са култивирали и консумирали цветовете на женският канабис кажи-речи от началото на записаната история.", пишат от 'TheAnswerPage.com' тази седмица, като част от тяхната акция за продължаване на образованието на вече практикуващи лекари и обществото. TheAnswerPage.com е спонсориран от Масачузетското Медицинско Общество - собственици на Журнала по Медицина Нова Англия.

"Текстилни изделия базирани на коноп датирани на около 7,000 години преди Христа, са открити в северен Китай. Още тогава хората са го използвали за медицински цели. През 2008 година, археолози в Централна Азия откриват два паунда канабис в 2,700 годишната гробница на древен мумифициран шаман. След като учените провели серия от изследвания и тестове над конопа, те потвърдили - 'Най-вероятното заключение е, че тази древна цивилизация е култивирала канабис за фармацевтична, рекреативна и гадателска цел'".