Операторът на обществения транспорт в Берлин Бе Фау Ге (BVG) предлага тази седмица на пътниците, стресирани от ковид кризата и пазаруването за Коледа, ядивен билет с аромат на конопено масло, съобщи Франс прес.

"Конопеният билет", който се предлага до петък тази седмица, е замислен най-вече, за да послужи за справяне със стреса около Коледа, обяви компанията, привикнала към маркетингови кампании, около които се вдига много шум.

Дневният билет с цена от 8,80 евро е направен от ядивна хартия, имрегнирана с фин слой конопено масло - максимум три капки, уточни Бе Фау Ге.

След като срокът на валидност на билета изтече в полунощ, той може да бъде консумиран. За разлика от цветовете на растението, семето на конопа не съдържа психоактивни субстанции като тетрахидроканабинол и канабидиол. Маслото е напълно безопасно за здравето и употребата му е напълно легална, уточни операторът на обществения транспорт в Берлин.

Рекламирането на билета стана повод за забавление сред потребителите в социалните мрежи. "Вече можем да се носим във въздуха с Бе Фау Ге", пошегува се един от тях.

Тази инициатива не е израз на позиция в дебата за легализирането на канабиса, чиято продажба новото германско правителство предвижда да разреши в оторизирани магазини, уверяват транспортните власти на германската столица. Те допълват, че са срещу всякаква форма на употреба на наркотици.