Заведението, което се намира в Западен Холивуд и носи името Lowell Farms: A Cannabis Cafe, предлага както храна и напитки, така и неща, като канабис, бонгове, пакетирани храни на база канабис и други.

„Развълнувани сме да сме флагман, да покажем на хората, че бизнесът с канабис не е нещо толкова страшно”, казва генералният мениджър Кевин Брейди, цитиран от Reuters.

„Това е нещо, което не е било законно в продължение на 120 години”,добавя той. Ресторантът е финансиран от компанията за канабис Lowell Herb Co, която е подкрепена от редица инвеститори, включително поп звездата Майли Сайръс и комика Крис Рок.

Храната в заведението няма да е на база канабис, но клиентите ще бъдат съветвани от специален домакин какви сортове канабис да изберат от менюто, като служителят ще приготвя и съоръженията за пушене или просто ще свива цигарите с канабис на масата.

Услугата ще наподобява обслужването от сомелиер при покупката на вино.

Откакто Калифорния разреши канабиса, в щата се появиха редица стоки, свръзани с растението, но като цяло липсваха заведения, където може да се намери микс от традиционни предложения, като храни и напитки и новите продукти от канабис. 

Lowell Cafe е първото заведение, отворило врати от общо осем кафенета или ресторанти, получили лиценз от Западен Холивуд да оперират обществен обект, където се консумира канабис, както и първото изобщо в САЩ.

Джой Алисън Коен, която е сред първите клиенти на новия обект, нарича откриването „историческо събитие”.

„Трябваше да летя до Амстердам, за да изживея това. Вече не. Имаме по-добра трева, така че е страхотно”, казва тя.

„Имаме семейства, които са развълнувани да дойдат и да споделят усещането с техните родители или баба и дядо. Имаме хора, дошли от Русия, Токио, Италия, които планират ваканцията си така, че да дойдат конкретно до това кафе”, казва Брейди.

Ресторантът има закрито и открито пространство, както и високотехнологична система за филтриране на въздуха, което гарантира извеждането на дима, така че никой да не си тръгне напушен безплатно.