Едно наистина добре организирано събитие се състоя в Калгари, Канада през изминалия уикенд- Канабис Експо 2017.

За съжаление успях да отида само около 2 часа преди да затворят и не можах да присъствам на лекциите, които бяха част от програмата, но това не ми попречи да си създам едно много позитивно мнение.

Билетите бяха на народни цени (в канадски долари)- 10$ предварителна продажба онлайн, 15$ на входа. 

Интересното тук беше, че организаторите предлагаха и 2$ намаление на предварителните билети, ако събитието се сподели във фейсбук.

Имаше компании от всякакви индустрии, свързани с употребата на канабис както за медицински, така и за рекреационни цели.

Не липсваха фирми и от текстилния сектор.

Изложителите бяха добре подготвени и в детайли обясняваха за своите продукти и услуги. Повечето щандове бяха подредени по интересен начин и пълни с информационни брошури и различни рекламни материали.

Както някои от вас знаят, легализирането на канабиса за рекреационни цели в Канада е въпрос на време. Проектозаконът е внесен за разглеждане и скоро трябва да бъде приет.

Тепърва има да се изясняват правилата около лицензите за отглеждане и продажба- процес, който със сигурност ще забави момента, в който всеки ще може да отиде до кварталния магазин, да си купи няколко грама и да получи касова бележка за това.

Специални благодарности на екипа на Коноп.бг за предоставената трибуна.

Теодор Дуков

 



От екипа на КонопБГ изказваме специални благодарности на Теодор за чудния репортаж, идващ чак отвъд океана :)