Окуражаващо съобщение е получено от кампанията за медицински канабис от Флорида - Обединени за Грижи:
 
"Ние вече имаме събрани над 200,000 подписа в нашата петиция"
 
Това, заедно с вчерашните новини за отворен дебат за легализацията от върховния съд, значи че жителите на Флорида са за първи път толкова близо до легализация.
 
Ние се опитваме да направим, каквото законодателите трябваше да направят много отдавна: да дадaт достъп на хората в нужда.
 
Пам Бонди и нейните привърженици смятат, че е по-добре да гледаме хората как страдат или се пристрастяват към фармацевтични лекарства, вместо да им се даде достъп до медицински канабис под докторско предписание.
 
Управниците не искат хората да знаят, че повече от 20 щата са разрешили медицинската употреба на канабис и все повече страни по света правят крачки за легализация. Обществото е единно повече от всякога. Легализацията не причинява повече престъпления. Не причинява епидемия от пристрастяване. Но е направила друго нещо - помогнала е на хора с рак, хепатит, неврологични заболявания и увреждания, епилепсия, множествена склероза и множество други заболявания.
 
Наша работа е да разпространим истината. Имаме предизвикателство пред нас - но вече има огромен, безпрецедентен прогрес. Целия свят е на пътя на легализацията!