Според правителството на САЩ, канабисът убива ракови клетки. Доказателство за това може да бъде видяно в тяхния официален сайт за ракови заболявания - cancer.gov
 
Националният Инсититут по Ракови Заболявания, част от министерството на здравеопазването на САЩ, сега съветва, че канабиноидите могат да бъдат полезни в лечението на ракови заболявания чрез пушене, ядене, пиене или под формата на спрей.
 
В сайта също се споменават други ползи от растението, включително: анти-възпалителни свойства, блокиране на растежа на ракови клетки, антивирусно действие, успокояване на мускулни спазми причинени от множествена склероза и др.
 
На страницата на правителството има публикувано научно изследване, показващо как ракови клетки в животни са били унищожени, след като са били изложени на свойствата на канабиса.
 
Множество научни изследвания са доказали тези резултати в миналото, а през април тази година Националния Институт по Злоупотреба с Наркотиците редактира свой публикации, коментиращи как канабисът смалява мозъчни тумори, като убива ракови клетки.
 
Щом в САЩ официално признаха свойствата на растението, какво остава за служителите на министерство на здравеопазването в България?