Според израелски блог Израелските отбранителни сили правят официално изявление по отношение на използването на сертифициран медицински канабис от техните граждани по време на активната им военна служба. По-конкретно, на сайта се твърди, че израелската армия е обявила публично, че на тези, които се предписва канабис могат да продължават да го употребяват докато активно са част от израелската армия, а това само по себе си не е основание да не служат в напрегнатата в момента обстановка в страната.

Това означава, че израелските войници могат да употребяват канабис, докато са войници, дори и по време на активна служба и докато живеят във военна база. Те просто се очаква да се придържат към правилника за медицинската употреба на билката като я употребяват само в частна обстановка и не я споделят с другите. Въпреки това е подчертано, че само на тези, които имат съществуващи разрешения, признати от израелската армия, е разрешена употребата и че много потребители на медицински канабис не са годни за служба поради тежестта на тяхното здравословно състояние.

Ако в действителност така стоят нещата, това представлява огромна крачка напред в политиката спрямо канабиса, въпреки че Израел вече има репутацията на относително либерална страна по въпросите с билката в сравнение с други страни.