Цяло стадо овце са меко казано „направили главите“ след дълго пируване над намереното огромно количество силен канабис по терена на техните пасища. Животните започнали да се препъват след като нападнали стотиците (безхаберно) захвърлени килограми канабис в техния район.

Полицията разкрива, че седем торби с психоактивното растение, на стойност около £4000, са били изядени от стадото, които са се натъкнали на незаконната храна напълно случайно. Остатъкът е намерен във Фермата на Фани в Мерстан, Сурей (Англия).

Управителят на фермата – Нели Бъд твърди, че няма представа кой е захвърлил торбите с конопа. „В началото си мислех, че е нечий боклук, отидох да ги събера, за да не изядат овцете найлона. Когато отидох там разбрах, че това е сушен канабис. Беше много силен на аромат. Нямам представа как се е озовал там. Мястото е в непосредствена близост до пътя.

Полицаите малко след това се появили и зашеметили фермерката, с констатацията си, че овцете са изяли £4000 в растителна маса канабис.

Нели Бъд споделя още: „Те не са имали някакви други странични ефекти, но ще ви разкажа за месото следващата седмица.“

Разследващият служител - детектив Дейвид Феър, от полицията в Сурей, казва: „Това е изключително безотговорна постъпка от страна на тези, които са захвърлили незаконните растения по този начин. „Ние правим всичко, което можем, за да разберем как са се озовали там и кой е отговорен за отглеждането и изхвърлянето на растенията.

Полицията се сблъсква с голям проблем обаче - овцете са им изяли доста от доказателствата.

За жалост случката е недействителна. :)