Конопът е източник на едни от най-здравите растителни влакна, а производството му е в пъти по-щадящо към околната среда от това на памука.

Това е и причината все повече производители на облекло да обръщат поглед към растението, което преди време е било задължителна част от фермите по света.

Наскоро от Levi's обяви новата си колекция от дрехи, които са съставени от специален микс от коноп и памук, и по никакъв начин не се различават от дрехите, направени само от памук.

Levi's използват специфична технология, която превръща грубите конопени влакна в меки, подобни на памук нишки. Целта на компанията е да продължи инициативите си за опазване на околната среда, с което са даде пример на други марки.

Текстилната индустрия е една от най-вредните за природата, а конопът е считан за много по-устойчив източник на влакно от която и да е друга култура. За отглеждането му не са необходими пестициди, нуждае се от два пъти по-малко вода от памука и връща до 60% от всички хранителни вещества обратно в почвата.