Полицията на Вайехо, щата Калифорния са върнали канабис на стойност над 200,000$, включително 27 килограма изсушена тревна маса (глави), както и кашони пълни с производни на канабис хранителни продукти, на два диспансера в града, след като един съдия отсъди, че диспансерите са нелегално щурмувани. Полицията също върна и стотици, вече умрели, растения: Скот Кендръл – адвокат на един от диспансерите заяви, че те ще внесат иск в съда за нанесени щети на всичко, което е било изгубено или повредено по време на акцията.

Тази ситуация се създала още миналата година, когато през февруари полицията на Вайехо щурмува шест диспансера, повдигайки им обвинения в разпространението на канабис. Предвид факта, че всичките шест от тези организации са следвали абсолютно легално щатския закон, обвиненията от страна на полицията били снети.

От момента на тези акции, които коствали на града стотици хиляди долари, Полицейското Управление на град Вайехо е намалило своя персонал от приблизително 150 човека, на 90, което е довело до повишение в нивата на престъпност.

След полицейските щурмове, броя на диспансерите в града е нарастнал, подтиквайки градския съвет нелогично да постави мораториум на всеки нов бизнес свързан с медицинска марихуана, този месец.
Споменахме ли, че Вайехо е същия този град, който беше толкова нестабилен в своите финанси, че беше принуден да регистрира банкрут?