Пуша марихуана от 36 години - откакто бях на 17. Израствайки през 1970-те в Алабама, научих едно нещо много добре, след като бях арестуван 5 пъти докато стана на 25:

 
Не ми харесват законите против марихуаната!
 
Те са глупави, не работят, не спират никой от това да си набави канабис, когато пожелае и унищожават живота на хората без основателна причина.
 
Реших да отвърна на тази небивалица с факти!
 
И това правя оттогава. Това е причината да поема по този път.
 
Когато започнах тази борба, привържениците на сухия режим все още твърдяха, че марихуаната води до растежа на гърди при мъжете. Колкото и интересно да звучи, това не е вярно. Това са глупостите, които неосведомените хора проповядват.
 
Да, явно противниците на марихуаната имат проблем с истината. Те са толкова нетърпеливи да спрат това, което виждат като заплаха и често отхвърлят фактите. Разбира се, когато го направят, е много лесно да видим опашатите им лъжи.
 
Аз вярвам в директният подход. Най-добрият начин да се борим с лъжите е с истината. Отвърнете на тези хора с факти!
 
"Защитниците" казват, че марихуаната пречи на мозъка. Научните изследвания показват, че канабиноидите оказват неврозащитен ефект, който просто казано значи, че канабисът не само НЕ убива мозъчните клетки, ами ги предпазва.  Изследванията показват, че тези ефекти са толкова силни, че имат защитен ефект срещу вредите, причинени от употребата на алкохол. 
Разбира се, не препоръчвам на никой да пие алкохол, въпреки че повечето от вас го правят. Но ви съветвам, ако го правите, вземете превантивни мерки и използвайте билката - за да не убивате толкова мозъчни клетки, колкото чрез самостоятелна употреба на алкохол.
 
Марихуаната е полезна за мозъка - отвърнете с фактите!
 
 
"Защитниците" казват, че марихуаната причинява рак на белия дроб. Научните изследвания показват, че всъщност няма връзка между пушенето на марихуана (било то леко или ежедневно в продължение на десетки години) и рак на белия дроб. Фактите говорят, че хората, които пушат марихуана, имат по-нисък шанс да се разболеят от рак, отколкото хора, които не пушат. Това изследване показва, че канабисът, дори когато се пуши, има защитни ефекти върху здравето на човек. 
 
Марихуаната е добра за дробовете. Отвърнете с фактите!
 
"Защитниците" казват, че марихуаната няма медицински свойства! Научните изследвания показват, че билката може да бъде използвана за множество болести и има буквално хиляди изследвания, които ще подкрепят този факт - марихуаната е лекарство. 
 
Марихуаната е полезна за здравето - отвърнете с фактите!
 
"Защитниците" казват, че пушенето на марихуана ви прави "тъпи", "мързеливи" и немотивирани. Научните изследвания показват, че пушачите на марихуана работят по-здраво и по-умно, отколкото техните колеги "непушачи". Едно изследване от 70-те години, проведено от д-р Вера Рубин, показва, че най-здравите работници са "най-извисените". 
 
Марихуаната е добра за мотивацията ви - отвърнете с фактите!
 
"Защитниците" казват, че марихуаната задължително води към употребата на тежки наркотици. Научните изследвания показват, че марихуаната не е кръстопътен наркотик, но всъщност е изход от употребата на тежки наркотици. Тя се използва в лечението на зависими от метаамфетамин, кокаин и хероин, заедно с тези, зависими от алкохол.
 
Марихуаната е полезна в спирането на употребата на тежки наркотици - отвърнете с фактите!
 
"Защитниците" казват, че употребата на марихуана от бременни жени ще разболее бебетата им и ще ги направи по-глупави. Научните изследвания показват, че децата на майки пушачи са с напълно нормални показатели. И знаете ли какво още показват изследванията? Децата на майките пушачи имат по-добри разпознавателни резултати
Друго независимо изследване показва, че бебетата на майки, които използват марихуана (8.9/1000), имат по-ниска смъртност от останалите (13.7/1000). 
 
Марихуаната е полезна за бременни жени и техните деца - отвърнете с фактите!
 
"Защитниците" казват, че марихуаната причинява катастрофи и че легализацията ще увеличи броя на произшествия по пътищата. Научните изследвания ни показват, че уменията на хората, които имат опит с билката, са напълно способни шофьори. Вярвам, че повечето от нас биха потвърдили, че марихуаната ни прави по съвестни и безопасни шофьори.
 
Марихуаната ни прави по-безопасни шофьори - отвърнете с фактите!
 
"Защитниците" казват, че легализирането на билката ще накара повече непълнолетни да я употребяват. Научните изследвания показват, че има спад в употребата от тийнейджъри в Холандия, след декриминализацията.
 
Легализирането на марихуаната е добро за тийнейджърите - отвърнете с фактите!
 
Бих окуражил всички да научите повече за това невероятно растение. Знанието е сила!
 
Колкото повече знание имате за канабиса, толкова по-лесно ще ви е да преборите хората, които са жертва на пропагандата. Има голяма разлика между "казва" и "показва".. нали?
 
Отвърнете с фактите!

Редактор: FuFu Boss