Възрастни хора са с повдигнати обвинения заради канабис, който отглеждали в двора си. С него те са тъкали и черги, съобщава bTV.
 
За растенията полицията разбрала от комшия, с когото 70-годишната Сталинка и съпругът й са във война, а причината - спор за ливади. Той се зарекъл да им отмъсти и подал сигнал, след който последвала полицейска акция, по време на която тревата е била отнета от дома на възрастните хора. 
 
Мъжът и жената обаче са категорични, че не изпитват вина, тъй като през целия си живот са отглеждали растенията за лек. 
 
70-годишната Сталинка Каменова, която е от село Гаврил Генова, е обвинена в засяването и отглеждането на растения от рода на конопа. От двора на жената са изрязани 35 стръка, които тежат 1,8 кг. 
 
„На това викат канабис. А то не е канабис, а е гръста”, казва Сталинка. Според нея растението се отглежда от векове с най-различни цели.
 
От влакната на мъжкото растение на конопа, например, семейството си правило черги, които жената пази като реликви. „Това е черга от канабис, различно боядисано, тъкано от моята майка и ми е останало за спомен. Имам и други, които са от 40 години нагоре”, разказва още 70-годишната жена. Семето пък използвала при проблеми с бъбреците. 
 
Възрастната жена останала безкрайно изненадана, когато полицаите се втурнали към десетината й стръка. Тя се опитала да обясни защо отглежда растението в двора си, а единият от полицаите я посъветвал следващият път, когато има проблеми с бъбреците да отиде в ловно-рибарския магазин и оттам да си купи канабис.