17-годишно момиче от Онтарио, Канада, е показало значително подобрение след като се е обърнало към канабиса, за да лекува своята агресивна левкимия, докладват нейните лекуващи лекари.
 
Използвайки високи дози от екстракт направен от самото конопено растение, приготвен по рецептата на Рик Симпсън, пациентката е изпитала бърз спад в броя на левкимичните клетки.
 
Докторите Явиндер Сингх и Чамандийп Бали са описали подробно случая в Журнала по онкология.
 
"Въпреки използването на нестандартно лечение, дозирането беше определено спрямо толерантността на пациента и резултатът от лечението беше животоспасяващ"
 
Kогато е била на 14 години, пациентката e диагностицирана с остра лимфобластична левкимия. След 34 месеца традиционна химиотерапия, операции и терапии не се е забелязало подобрение в състоянието ѝ. 

След почти 3 години изтощително лечение, тя се обърнала към добре познатата билка.
 
За жалост, когато момичето е било в 11-тата седмица на лечение с канабис и голяма част от раковите клетки са изчезнали, то загива от тежък вътрешен кръвоизлив причинен от предходното лечение - химиотерапия.
 
След като започва лечение с канабис, докторите не докладват почти никакви странични ефекти и забелязват драстично подобрение в здравето ѝ, до такава степен, че момичето е изписано да се прибере вкъщи при своите родители.
 
"Трябва да се отбележи, че където нашите най-напреднали химиотерапевтични агенти се провалиха, канабисът успя да се справи."
 
Канабисът също се оказва по-безопасен от традиционното лечение на рак, според докторите на пациентката. Те заключават: "Ако този начин на лечение се интегрира в медицинската система с пълна лабораторна подкрепа, в бъдещето е възможно да постигнем различен изход."

Често се търси решение с конопа като последна алтернатива, а истината е че той подкрепя тялото не само в борбата му с рака, но и в симптоматиката и страничните ефекти, причинени от химиотерапията, без да намалява влиянието ѝ върху развитието на заболяването.

Връзка към доклада