Семейства от цяла Америка продължават да пишат убедителни писма до министърa нa прaвосъдието нa СAЩ - Ерик Холдър, умолявайки федералното правителство да премахне растението коноп от списъка със забранени вещества и да го направи достъпно за медицинска употреба.

Много от семействата се надяват да използват конопа, за да помогнат на своите деца да намерят облекчение и спокойствие - както много родители правят в Колорадо. Една от майките нaписалa писмо до правителството е Шанън Мур, чийто 3 годишни синове Байрън и Николас страдат от синдрома на Милър-Дикър, който предизвиква множество пристъпи.

Ето част от писмото написано от г-жа Мур:

"Медицинската марихуана намалявa пристъпите. Ако чакаме още, повече родители ще поемат рискa и ще се насочат към черния пазар, за да намерят лекарство за своите деца. Повече деца ще се превърнат в медицински бежанци заключени в между-щатската политика. Повече възможности да се изследват медицинските свойства на това растение ще бъдат загубени и повече деца използващи канабис за медицински цели ще бъдат лишени от медицински грижи в болниците."

Писмото на г-жа Мур е едно от 25-те изпратени до Холдър на 27-ми май чрез фейсбук група създадена от родители борещи се за достъп до медицински коноп.

"Когато влезеш във фейсбук можеш да срещнеш много родители, които гледат как техните деца умират и просто ще се зачудиш дали те умират ненужно." казва г-жа Мур пред The Frederick News-Post. "За мен, това е нещо, което не мога да оставя да продължи."