Закон, които ще създаде система за медицински канабис в аптеките току що бе предаден на Сената в Мичиган.

Този закон ще даде на пациентите алтернатива на вече съществуващата система за медицински канабис. Според закони въведени преди 5 години, медицинския канабис може да бъде отглеждан вкъщи и продаван в специализирани диспансери.

Въпреки това, поддръжници на новия закон, казват че той ще увеличи безопастността и качеството на медицинската марихуана като разреши на фармацевтичните компании да участват в индустрията.

Според Таймс Хералд, този закон ще рекласифицира канабиса в субстанция от 2-ри списък, като даде лиценз на бизнеси за култивация и тестове на медицински канабис, и разреши на аптеките да продават билката.

Но това предложение среща доста критика, тъй като зад него стоят корпоративни интереси, които включват Канадската компания за медицински канабис Prairie Plant Systems Inc.

Същата компания е ексклузивен доставчик на медицински канабис за Канадското правителство за повече от десетилетие. Компанията също притежава подзема фабрика за отглеждане на канабис в Мичиган.

По-рано тази година, Канадското правителство представи промени в закона за медицнския канабис, които ще третират билката като всяко едно лекарство продавано в аптеките (доста добър/интересен закон).

Prairie Plant Systems е една от първите компании, която е получила лиценз да произвежда и дистрибутира медицински канабис в Канада. В сайта на подкомпанията CanniMed има 3 сорта канабис - вариращи от 9.0% до 17% тетрахидроканабинол, на цени от $9 до $12 долара за грам.