Съставки: 

2 ½ ч.ч. брашно

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. конопено масло

1 яйце

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. сол

 

Приготвяне:

  1. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в малка купа.
  2. Разбийте конопеното масло, захарта, яйцето и ванилията в друга купа до кремообразна смес
  3. Прибавете сухите съставки при останалата смес на малки количества и бъркайте до хомогенна смес
  4. Покрийте готовата смес с прозрачно фолио и оставете в хладилник за 1 час
  5. Извадете тестото от хладилника и загрейте фурната на 190°C
  6. Набрашнете голяма дъска за рязане или кухненски плот и разтелете тестото.
  7. Изрежете курабийките във формата на коледно дърво с помощта на формичка и ги подредете в тава покрита с хартия за печене
  8. Печете ги приблизително 10-12 минути или до златист цвят
  9. Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат напълно

Глазура:

Съставки:

1 ½ ч.ч. пудра захар

3 с.л. меко конопено масло

1 с.л. екстракт от ванилия

1-2 с.л. мляко

зелена сладкарска боя (по желание)

 

Приготвяне:

1.Разбийте пудрата захр, конопеното масло, ванилията и млякото на средна скорост до хомогенна смес.

2.По желание добавете зелена сладкарска боя 

 

Разпределете сместа върху вече изстиналите курабийки и декорирайте по ваш избор