Калифорнийска компания за екстракти раздава безплатни продукти от марихуана на пациенти страдащи от ракови заболявания

Обществени компании с нестопаснки цели, често отбелязват какво по-точно трябва да се подобри, и колкото и да е млада канабис индустрията, тя все още има доста недостатъци.

Shelter from the Storm, е проект стартиран, от Jetty Extracts, който прави всичко по силите си за да попълни дупките в процедурите за лечение с канабис.

Jetty е компания за екстракти основана в Оукланд, стартирала Shelter Project за да предостави безплатно масло от медицински канабис и други услуги на калифорнийски пациенти страдащи от рак, регистрирали се в програмата.

Доста рано в самият процес, стана ясно, че филантропията задължително трябва да бъде част от бизнес модела, заяви Мат Лии, съосновател на Jetty Extracts. Те започнали да раздават масло на хора, закоито със сигурност се знае, че страдат от различни заболявания, при които, канабисът може да послужи като чудесен план за лечение. По-късно, те осъзнали, че искат да се разпространят из цяла Калифорния.

"Исках да създам '1-за-1' програма, подобна на TOMS, концетрирайки се върху пациенти с ракови заболявания," обяснил Лии на HIGH TIMES. "Щом приключихме с разразботката на бизнес планът и стартирахме, осъзнахме, че има много повече потребители на канабис от колкото пациенти с ракови заболявания, нуждаещи се от маслото. За това решихме, да предлагаме безплатно масло на всички болни от рак, които са се записали в The Shelter Project и живеят в Калифорния. И до ден днешен нищо не се е променило."

За сега, програмата е с голям успех и е записала 400 хора от щата. Jetty могат да държат административните такси на програмата низки, не само защото могат да намерят масло на цената на производството му, но и защото го предоставят директно на пациентите, преминавайки скъпо и ненужно пакетиране. Наградата е подкрепата и доброжелателноста, която програмата получава.

"Много по-възнаграждаващо е усещането да помагаме на хората и да получаваме маркетинг, различен от този по списанията, за който не плащаме директно," Казал Лии. "Непредсказаните ползи бяха феноменални - привлекли сме един от най-дборият персонал в индустрията и сме получили огромна подкрепа от цялата общност."

Подкрепата на общноста е изключително важна за някои от второстепенните аспекти на програмата, които включват доставянето на екипировка за отглеждането на собствен канабис на пациентите и свързването им с експерти за създаването на индивидуализирани планове за лечение.

Когато бе попитан, дали иска да осъществи този проект на национално ниво, Лии отговорил, че надграждането на такъв проект ще бъде непредсказуемо.

"Просто се опитваме да подпомогнем Калифорния, и се надяваме, че въвеждането на новите правила, няма да ни отнеме възможноста да даряваме на пациенти," Казал ли.

Докато това звучи малко злокобно, Лии е обнадежден в бъдещето на марихуаната.

"Мисля, че през следващите 10 години, ще продължим да виждаме все-повече и повече приемливост към растението от целия свят, без значение дали ще се използва за медицински цели или за лична употреба," казал Ли. "Мисля, че федералното правителство ще се вгледа и се надявам да стана свидетел на федерална легализация - или поне, преустановяване на мястото му в списъка с контролирани вещества, в който се намира - през следващите 10 години."