Усетих бучката още от самото начало. Но не отидох на лекар. От страх. Беше ми ясно, че това е диагнозата. И двете ми баби починаха от рак на гърдата. Може би това е съдбата. Трябваше да мина през всичко това. Това сподели в „Предаването на Карбовски“ по ТВ7 Елена Маразова, дъщеря на проф. Иван Маразов.

Младата жена има тежката орис да се бори с рака на гърдата. „Тази история започна преди две и половина години. Преди година и половина се диагностицира. И започнах лечение. Имах няколко месеца „глътка въздух“ и сега битката започва наново. С мен са приятелят ми, дъщеря ми, цялото ми семейство. Благодаря на болестта, че успя да ни сплоти. Второ – преобърна ми цялото мислене и се промених много. И за това съм благодарна. Ако я нямаше, щях да съм си същия идиот. Утре ще ми отрежат гърдата. После… следват пластиките. Не знам как ще ходя цяла година, пак ще ми падне косата, на човек няма да приличам. Това много ме притеснява, защото съм доста суетна като жена“, сподели Елена.

Тя призна, че дъщеря й Ксения е причината тя да започне да се лекува и бори с болестта си. „Ще се лекувам във ВМА. Там са вълшебници! Минах през ада, но всеки си намира начин да си облекчава състоянието. Болят те костите, ставите, мускулите, плачеш непрекъснато, повръщаш, нямаш апетит… Не може да се обясни какво е химиотерапията“, сподели смелата жена.

Тя призна и друго – пушенето на канабис й помогнало да се справи до голяма степен с болката, травмата, стреса. „Ние сме едва ли не престъпници. Ето (тя показа цигара марихуана) – за това мога да отида в затвора. А тя ми облекчава болките, дава ми апетит. Влияе и на психиката ми – отвличаше ми вниманието, да не се сдухвам. Чувствах се нормален човек“, каза Лена.

Утре, в 8 часа, гърдата на Елена ще бъде премахната. „От утре вече ще съм различна. Ще бъда с една гърда“, каза Лена.

Тя посъветва всички жени – да не отлагат, да се преглеждат, а случи ли им се най-лошото – да се борят и „да забравят, че някога са били болни“. Лена се обърна и към политиците – да преразгледат крайните мерки срещу употребата на марихуана. „Пробвала съм всякакви наркотици. Но само марихуаната ми даде сили и куража да съм аз, да се боря“.

„Отдавна не мечтая занапред. Мечтая ден за ден. И искам, когато се върна отново в студиото тук, да съм най-прекрасната“, сподели смелата жена.

Още по темата:
Бъдещето на терапията на рака на гърдата се крие в марихуаната

Видео с участието на Елена Маразова: ТВ7 "Споделено с Кали"

Видео: Предаването на Карбовски 
Елена Маразова - ден преди операцията

Изпаряването на канабис - ефективно и безопасно лечение

Източник: Новини.бг