Стан и Барб Ратнър вече са били поваляни от рак по-рано през живота си. Барб е преодоляла два пъти рак на гърдата с ортодоксални лечения и със собствената си версия на визуализация. А Стан успява да се отърве от неходжкинов лимфом след шест месечно лечение. Но сега (2011 г.) те са по-възрастни и изглежда това е краят за Стан.

Стан Ратнър, пенсиониран зъболекар и собственик на складове, е диагнозиран с метастазирал в мозъка рак на белите дробове. Диагнозата го изненадва.

Той мисли, че е пипнал грип заради хроничната си кашлица. Той наближава 80те и понасянето на ортодоксалните лечения за рак сега ще е по-трудно от преди.

Този път радиацията и химиотерапията напълно го изтощават. Той вече едва пише, а краткосрочната му памет съвсем я няма. Той е отслабнал неимоверно много, има атрофия на мускулите, безсъние и липса на енергия, причинени от  страничните ефекти на ортодоксалното лечение на рака в съчетание с кахексията (изтощение) присъща за рака.

След поредица от неуспешни лечения, състоянието му се влошава в пневмония от възпалението от лъчевата терапия и той е хоспитализиран и поставен на постоянно командно дишане. Казват му, че е време да отиде в хоспис.

Обикновено хосписите са предназначени за хора, които се очаква че имат шест месеца или по-малко живот. Но лекарите на Стан му казват, че ще почине след две седмици.

Изненадващ ход предложен от дъщерята и зета на Стан

И Барб и Стан са използвали алтернативни техники в ограничена степен като допълнение към ортодоксалните си лечения. Но онова което дъщерята на Стан, Корин, предлага след проучване на съпруга й Джон е канабис.

За щастие семейство Ратнер живеят в северна Калифорния, първият щат, който узакони марихуаната за лечебни цели.

Разбира се, тази марихуана не е за пушене. Именно в Калифорния много изследвания извличат другите канабиноиди от растението канабис с лечебна цел за разлика от съединението THC (тетрахидроканабинол), психотропния елемент в марихуаната, който води до промяна в перцепцията.

Селскостопански изследвания на конопа създават разнообразни сортове, предлагащи различен състав от канабиноиди, както и различни начини за извличане на ползите от растението.

Човешко тяло е изпълнено с рецептори, известни като ендоканабиноидна система, които очакват канабиноидите на канабиса, включително и THC, да проникнат и да излекуват всичко, което се нуждае да бъде излекувано и приведено в хармония.

Разбира се, това беше в голяма степен неизвестно, преди вратите за медицинската марихуана да се отворят в някои щати и изследванията отидоха по-далеч от фазата на ‘напушването’. Жалко че маслото от коноп или канабис на Рик Симсън бе пренебрегнато от раковата индустрия преди няколко години.

Джон и Корин откриват капсули канабис с кокосово масло, които Стан може лесно да взима. Скоро след като започва да ги пие той вече спи и яде само след няколко дни и вече не се нуждае от обдишване.

Той започва да се чувства по-енергичен и обнадежден. После започва да се движи с помощно приспособление. Промяната в състоянието му е невероятно бърза.

През януари 2013 в резултатите от ядрено магнитния резонанс на Стан четем: „Няма данни за рецидивираща болест”. Ракът в белите дробове и мозъка е изчезнал напълно. Стан все още взима по-малки количества капсули с канабис за профилактика.

Вижте историята на Стан, разказана (на английски) от семейството му : (http://www.youtube.com).

Източник: Здраве Всеки Ден

https://www.facebook.com/ZdraviVsekiDen