Точно колко смъртоносен може да е канабисът? Ето една картинка на която са всички, които са умрели от предозиране с трева:
 


Да... няма нито един човек умрял от свръх доза канабис. Нямаме брой на загиналите панди, но предполагаме, че е същият. Според едно от най-цитираните изследвания по темата, един пушач на марихуана трябва да употреби около 20,000 или 40,000 пъти съдържанието на Тетрахидроканабинол от една цигара, за да има някакъв риск за него.
 
Последната седмица, министърът на правосъдието Ерик Холдър обяви, че Федералното Правителство няма да се намесва в решението на Колорадо и Вашингтон, да легализират рекреационната употреба на марихуана за възрастни. Това решение даде зелена светлина за останалите щатове да легализират растението. В същото време това решение разгневи полицейските групи, които явно не искат да видят прекратяването на провалената война срещу наркотиците.
 
В писмо изпратено до Холдър в петък, организациите за опазване на реда, го предупреждават, че това решение ще доведе до повече престъпления, насилия и дори смърт.
 
Полицейските групи също направиха множество спорни изказвания, че употребата на марихуана води до агресивно поведение, мисли за самоубииство и интерес в твърдите наркотици...
 
Научните изследвания показват точно обратното - марихуаната не предизвиква употребата на наркотици и тя кара хората да са по щастливи и позитивно настроениИ още нещо. Те откриват невероятни медицински качества в билката. Лек за рак, множествена склероза, Алцхаймер, артрит, главоболие и много други.
 
В тези полицейски изявления никъде не се споменава, че нацията страда от много по-големи проблеми като злоупотребата с алкохол, антидепресанти и антибиотици. През 2010 година в САЩ, има 38,329 смъртни случая поради свръх дози. 60% от тях са свързани с лекарства продавани в аптеките. В същата година 25,692 човека са загинали поради употребата на алкохол, включително инцидентно натравяне и зависимост.