Скоро е напълно възможно да започнат да валят лекарства от небето над Сан Франциско. Старт-ъп наречен QuiQui е разкрил своя план, да започне да доставя лекарства по домовете използвайки дронове.

"Визитата до аптеката е традиционно ужасно преживяване," твърдят от QuiQui. "Никой не обича да ходи там, когато е болен и никой не обича да ходи там здрав, защото има риск да се разболее. Сега е възможно да забравим всички тези страхове и разходки до аптеката, защото лекарствата ще биват доставени с летящи дронове."

Следователно, пациентите използващи медицински коноп ще могат да получат своята билка, без да напускат имота си, според спекулация от Интернешънъл Бизнес Таймс. Въпреки това, основателят на QuiQui, Джошуа Зиерлинг отрече спекулацията и каза, че дроновете ще доставят всичко, но не и марихуана.

Въпреки отказът на създателя, ако доставката на по-комерсиални фармацевтични субстанции е комерсиално оправдано, то е въпрос само на време, преди някой да започне да доставя канабис по въздуха, директно от аптеката до вратата.

Като един много лек и популярен продукт, конопът има натурална форма за въздушна доставка.

Друга новина от света на технологиите - Портативна лаборатория за тестване на канабис от декември по магазините