Много хора се опитват да свалят излишните килограми много бързо. Навсякъде във виртуалния свят, който ни заобикаля се рекламират продукти с отслабващ ефект без да изискват никакво усилие от наша страна.

Няма нито една хранителна добавка, която да “изгори” излишните мазнини без никакви физически усилия и нежелани странични ефекти. 

Силно препоръчвано е консумирането на мазнини от сьомга и сардини. Това е така, защото са богати на омега-3 мастни киселини. Тези мазнини ни защитават от сърдечно-съдови заболявания и понижават нивото на триглицеридите.

Направени са експерименти с две групи мишки. Едната група била подложена на хранителен режим с висок прием на рибено олио в продължение на 5 месеца. Резултатите показали, че теглото на мишките, които са приемали олиото е по-малко. Метаболитната активност в червата също била повишена. Поради тези фактори рибеното олио предотвратява затлъстяване.

Конопеното олио съдържа високи количества от омега-3 мастни киселини. Олиото съдържа и високи количества на гама-линоленова киселина, която помага срещу натрупването на мазнини. Използването на хранителни добавки с коноп или заместването на различните мазнини с конопено олио, може да ви помогне да се справите с излишните килограми. Всичко това върви ръка за ръка с правилните физически упражнения.